Tottahan toki meilläkin näitä perinteisiä torttuja valmistettiin ja nautittiin...
1 kananmuna
1dl raakaruokosokeria
125g voita
1dl kermaa
1tl leivinjauhetta
1dl vehnäjauhoa
50g mantelijauhoa
1dl korppujauhoja
1½dl mantelirouhetta
½dl piparirouhetta
1tl kardemummaa
Vaahdota muna ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita se vaahtoon yhdessä kerman kanssa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada seos sitten muna-rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi vuokaan.
Laita tortut 125 asteiseen uuniin ja nosta sitten lämpö 200 asteeseen. Anna paistua kaikkiaan n 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä ja valele sitten tortut vedellä johon on sekoitettu joko karvasmanteliöljyä tai rommiesanssia. Koristele sokerikuorrutteella sekä hillolla.
Kommentit