Tottahan toki meilläkin näitä perinteisiä torttuja valmistettiin ja nautittiin...

 

 

1 kananmuna

1dl raakaruokosokeria

125g voita

1dl kermaa

1tl leivinjauhetta

1dl vehnäjauhoa

50g mantelijauhoa

1dl korppujauhoja

1½dl mantelirouhetta

½dl piparirouhetta

1tl kardemummaa

 

Vaahdota muna ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sulata rasva ja sekoita se vaahtoon yhdessä kerman kanssa. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja kaada seos sitten muna-rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi vuokaan.

Laita tortut 125 asteiseen uuniin ja nosta sitten lämpö 200 asteeseen. Anna paistua kaikkiaan n 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä ja valele sitten tortut vedellä johon on sekoitettu joko karvasmanteliöljyä tai rommiesanssia. Koristele sokerikuorrutteella sekä hillolla.