Tämän kakun tekemisestä omaan joulupöytään päätin jo varhain. Tosin, kuten tavallista, suunnitelmat muuttuivat hieman vielä tekopäivänä, sillä edellisenä päivänä oli tullut tehtyä tuo täytekakku töihin ja siitä jäi ylitse runsaasti värjättyä kermakreemiseosta. Päätin sitten käyttä nuo jäänteet tämän kakun tekemiseen...

 

 

Pohja:

150g pipareita

50g juoksevaa margariinia

 

Murenna piparit karkeahkoksi muruksi ja sekoita joukkoon margariin. Painele vuoan pohjalle ja nosta kylmään odottamaan.

 

Täyte:

n. 5dl vaahdotettua kermakreemiseosta

1prk lime-valkosuklaa rahkaa

1prk vaniljarahkaa

4 liivatetta

2 rkl vettä

150g kuivattuja karpaloita

150g valkosuklaata

 

Jaa kerma-kreemiseos kahtia. Sekoita toiseen osaan lima-valkosuklaa rahka sekä karkeasti murennettu valkosuklaa, ja toiseen vaniljarahka sekä karpalot. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja kaada täytteiden joukkoon. Koskapa kerman joukossa on kreemiä n 1dl verran, on täyte jäykähköä ja sen muotoilu onnistuu varsin helposti. Itse tein ensin karpalotäytteestä kakkuun reunat lusikoimalla pohjan päälle ja sitten lisäsin valkosuklaatäytettä keskelle. Tasoita lopuksi täytteiden pinta ja laita kylmään hyytymään.

 

Kiille:

3dl glögitiivistettä

5 liivatetta

 

Ota lasiin hieman tiivistettä ja kuumenna mikrossa kiehuvaksi. Lisää sitten kiehuvaan nesteeseen liotetut liivatteet (tai liivatejauhe), sekoita ja kaada seos lopun gölögitiivisteen joukkoon. Kaada kiille varovasti kakun päälle ja nosta koko kakku kylmään jähmettymään.

 

Koristeena kakussa mutama sokerimassasta muotoiltu joulutähti.