Seuraava leipomus suuntasi tehon kahvipöytään... reseptiä ei oikeastaan ollut, sen kun heittelin kulhoon aineksia mitä sattui käteen osumaan.... perusoj´hjehan kääretortussa on hyvin yksinkertainen ja sitä on helppo soveltaa omien ajatusten mukaan.

 

 

Pohja:

4 kananmunaa

1½dl kristallisokeria

1½dl cappuchinojauhetta

½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

 

Erottele kananmunissa valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Vaahdota valkuaiset ensin kuivassa kipossa kuohkeaksi ja kovaksi vaahdoksi (ei kuitenkaan tarvitse olla ihan marenkikovuista). Vaahdota tämän jälkeen toisessa kulhossa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keltuais-sokeriseokseen kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Kääntele tämän jälkeen valkuaisvaahto seokseen mukaan varovasti nostellen. Kaada taikina leivinpaperin peittämälle uunipellille ja paista 200 astetta n 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki pellin päällä ja kumoa pohja sen jälkeen toisen leivinpaperin päälle. Sokerointia ei tällä kertaa paperille tarvita.

 

Täyte:

230g mansikkamarmeladia

2dl kuohukermaa

2prk sitruunarahkaa

 

Levitä mansikkamarmeladi ohueksi kerrokseksi pohjan päälle. Vatkaa tämän jälkeen kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Levitä n 2/3 vaahtoseoksesta marmeladin päälle ja kääri rullalle. Levitä tämän jälkeen loppu seos kauttaaltaan kääretortun ympäri.

Ota marsipaanimassapötkö ja kaulitse se ohueksi levyksi. Nosta kääretorttu levyn päälle ja kiedo marsipaani tortun ympäri, aivan kuin paketoisit lahjapakettia. Päälle vielä sokerimassasta nauhat ja rusetti, ja lahjapaketti on valmis!