Eilen poikkesin töissä tekemässä nopeasti tulevan vuoden päivystyslistoja (sanalla sanoen homma hieman venähti ja puolen tunnin sijaan käytin kaikkiaan 3h aikaa tuolla töissä) ja kun kerran töihin olin menossa, niin tottahan sitä viemisiäkin sinne lupasin viedä. Koskapa pääasiallisia työskentelypisteitä mulla on kolme, oli leipomuksia siis tehtävä myös saman verran. Tässä leipomuksista ensimmäinen, kakku jota olen jo pitkään halunnut kokeilla. Leikkurin tytöille ja pojille siis meni The Hummingbird Bakeryn reseptillä valmistunut Brooklyn Blackout...

 

 

Pohja:

100g margariinia

2dl muscovadosokeria

2 kananmunaa

½tl vanilja-aromia

1½dl kaakaojauhetta

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

ripaus suolaa

2.6dl vehnäjauhoja

1.6dl maitoa

 

mittaa margariini ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita tämän jälkeen varovasti joukkoon vanilja-aromi, kaakaojauhe, leivinjauhe, sooda sekä suola. Lisää puolet jauhoista, sen jälkeen maito ja vasta sitten loput jauhot. Sekoita hyvin. Kaada taikina vuokaa, tasoita pinta ja paista uunissa 170 astetta, 35-40 minuuttia (voit tehdä myös kolme matalampaa kakkua erikseen, tuolloin paistoaika on 25-30 minuuttia). Anna pohjan jäähtyä kunnolla. Itse käytin vuokaan vain Floran vuokasprayta, ja kakku irtosi vuoasta kuin unelma jäähdyttyään.

 

Suklaaklisseli:

5½dl kristallisokeria

1rkl siirappia

3dl kaakaojauhetta

3½dl maissitärkkelystä

50g margariinia kuutioituna

½tl vanilja-aromia

 

Mittaa sokeri, siirappi, kaakaujauhe sekä 6dl vettä isoon kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi välillä sekoittaen. Sekoita maissitärkkelys n kahteen desilitraan vettä (säädä koostumuksen mukaan vesimäärää sopivaksi, määrä on 1.2-2.5dl) voimakkaasti vatkaten. Seoksen tulisi muistuttaa paksuhkoa liimaa. Vatkaa tahna suklaaseoksenjoukkoon keskilämmöllä kattilassa. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi koko ajan vatkaten. Keitä pari minuuttia, eli kunne seos paksunee. Nosta kattila levyltä ja sekoita joukkoon voi sekä vanilja-aromi. Kaada kiisseli kulhoon, peitä kelmulla ja nosta kylmään, jotta kiissseli jähmettyy kiinteäksi.

Lekkaa kakkupohja kolmeen osaan ja leikkaa tämän jälkeen yhdestä pohjasta ohut kerros pois. Murenna poisleikattu osuus hienoksi muruksi ja jätä odottamaan. Nosta ensimmäinen kakkupohja kakkulaudalle ja levitä päälle noin neljäsosa kiisselistä. Nosta päälle toinen pohja ja levitä päälle jälleen yksi neljäsosa kiisseliä. Nosta viimeinen pohja paikalleen ja levitä loput kiisselit kakun päälle ja reunoille. Peitä kakku kakunmuruilla ja nosta kylmään vetäytymään.