Tämä kakku syntyi hetken mielijohteesta, ilman sen suurempaa miettimistä.
Pohja:
150g margariinia
150g kristallisokeria
2 munaa
1rkl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
100g vehnäjauhoja
50g kaurahiutaleita
1rkl maitoa
½dl capuccinojauhetta
3rkl kaakaojauhetta
Vaahdota margariini ja sakoeri kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon yhdessä maidon kanssa. Kaada vuokaan ja paista uunissa keskitasolla 180 astetta, n 20 minuuttia.
Kuorrute:
185g karpalohyytelöä
350g suklaata
1dl kermaa
Kumoa jäähtynyt kakku tarjoilualustella ja levitä karpalohyytelö kakun pinnalle. Sulata suklaa yhdessä kerman kanssa vesihauteessa ja valuta sitten kuorrute kakun päälle. Nostele kuorrute reunoille. Anna jäähtyä hetki kylmässä ja piirrä sitten häivenneet muodot takaisin kuorrutteen pintaan. Itse käytin tähän ihan vain yksittäisen palan verran sulatettua valkosuklaata jota sitten ohuella muotoilukärjellä piirsin kakun päälle.
Kommentit