Tämä kakku syntyi hetken mielijohteesta, ilman sen suurempaa miettimistä.

 

Pohja:

150g margariinia

150g kristallisokeria

2 munaa

1rkl vaniljasokeria

1tl leivinjauhetta

1tl soodaa

100g vehnäjauhoja

50g kaurahiutaleita

1rkl maitoa

½dl capuccinojauhetta

3rkl kaakaojauhetta

 

Vaahdota margariini ja sakoeri kovaksi vaahdoksi, lisää joukkoon munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinan joukkoon yhdessä maidon kanssa. Kaada vuokaan ja paista uunissa keskitasolla 180 astetta, n 20 minuuttia.

 

Kuorrute:

185g karpalohyytelöä

350g suklaata

1dl kermaa

 

Kumoa jäähtynyt kakku tarjoilualustella ja levitä karpalohyytelö kakun pinnalle. Sulata suklaa yhdessä kerman kanssa vesihauteessa ja valuta sitten kuorrute kakun päälle. Nostele kuorrute reunoille. Anna jäähtyä hetki kylmässä ja piirrä sitten häivenneet muodot takaisin kuorrutteen pintaan. Itse käytin tähän ihan vain yksittäisen palan verran sulatettua valkosuklaata jota sitten ohuella muotoilukärjellä piirsin kakun päälle.