Seuraavana oli vuorossa voitaikinan tekeminen ja tällaisia siitä muotoutui

 

2dl vettä

1pss kuivahiivaa

2tl psylliumia

1tl suolaa

1 muna

2½dl tattarijauhoja

2½dl tummaa riisijauhoa

100g laktoositonta voita

1pkt poron kylmäsavurouhetta

 

sekoita psyllium ja hiiva kädenlömpöiseen veteen ja anna turvota n 10 min. Lisää joukkoon suola, muna ja jauhot vähitellen, sekoita ja laita jääkaappiin lepäämään n 20min ajaksi. Kauli taikina suorakaiteeksi, vuole voista ohuita siivuja taikinan puolikkaan päälle (tasin itselläni ainakin laktoositon voi oli oikeasta säilytyksestä huolimatta niin pehmeää, että helpompi oli vain veitsellä levittää voi taikinan päälle), taita kahtia, kaviloi vielä ja taita uudestaan kolmeen osaan. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.

Kauli taikina osuesi levyksi ja painele joko croissant-muotilla tai vapaalla kädellä leikaten taikinasta sopin kokoisia kolmioita (itselläni on käytössä tupperin croissant maker). Laita pororouhetta jokaisen kolmion tyvelle ja kierittele sarveksi. Nosta pellille ja muotoile haluamaasi muotoon. Paista uunissa 250 astetta 8-10min.