Seuraavana oli vuorossa voitaikinan tekeminen ja tällaisia siitä muotoutui
2dl vettä
1pss kuivahiivaa
2tl psylliumia
1tl suolaa
1 muna
2½dl tattarijauhoja
2½dl tummaa riisijauhoa
100g laktoositonta voita
1pkt poron kylmäsavurouhetta
sekoita psyllium ja hiiva kädenlömpöiseen veteen ja anna turvota n 10 min. Lisää joukkoon suola, muna ja jauhot vähitellen, sekoita ja laita jääkaappiin lepäämään n 20min ajaksi. Kauli taikina suorakaiteeksi, vuole voista ohuita siivuja taikinan puolikkaan päälle (tasin itselläni ainakin laktoositon voi oli oikeasta säilytyksestä huolimatta niin pehmeää, että helpompi oli vain veitsellä levittää voi taikinan päälle), taita kahtia, kaviloi vielä ja taita uudestaan kolmeen osaan. Laita jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
Kauli taikina osuesi levyksi ja painele joko croissant-muotilla tai vapaalla kädellä leikaten taikinasta sopin kokoisia kolmioita (itselläni on käytössä tupperin croissant maker). Laita pororouhetta jokaisen kolmion tyvelle ja kierittele sarveksi. Nosta pellille ja muotoile haluamaasi muotoon. Paista uunissa 250 astetta 8-10min.
Kommentit