Yksi suosikki raaka-aineitani suolaisessa leivonnassa on ehdottomasti Kotasavun kylmäsavurouhe. Sopii loistavasti esim. ruisjauhotaikinan kaveriksi ja useampaankin otteeseen onkin tullut tehtyä poropiiloja Sunnuntain valmiista ruistaikinalevyistä, pororouheesta ja koskenlaskijasta. Nyt pororouhe taipui kuitenkin piirakaksi, jälleen kinuskikissan inspiroimana.
Pohja:
1prk kermaviiliä
1dl kevyt mustaleimajuustoraastetta
1dl ruisjauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl täysjyvävehnäjauhoja
Sekoita juusto ja kermaviili kevyesti yhteen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne massan joukkoon. Painele taikina piirasvuokaan, pistele taikina haarukalla ja paista uunin keskitasolla 200 astetta, n 10 minuuttia.
Täyte:
150g poron kylmäsavurouhetta
1 nippu persiljaa
1 sipuli
200g raejuustoa
1½dl punaista emmentalia
2 munaa
2dl pippurimaustettua kermaa (Creme bonjour)
2tl wasabi-tahnaa
1dl mustaleimaraastetta
Hienonna sipuli. Sekoita poro, sipuli, raejuusto sekä emmentali keskenään. Lisää joukkoon kerma, munat sekä wasabi-tahna. Kaada massa esipaistetun piiraspohjan päälle ja ripota pinnalle mustaleimaraastetta. Paista uunissa keskitasolla 200 astetta,n 20 minuuttia.
Kommentit