Eilen töissä törmäsin jossain ilmaislehdessä (olisikohan ollut yhteishyvä) mielenkiintoiseen reseptiin jota oli pakko päästä kokeilemaan. Eli tänään meillä syötiin sitten sieni-reajuustopannaria ja hyvin tuo maistui tuolle alle kaksivuotiaalle taaperollekin.
Taikina:
4 munaa
4dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1dl ohrajauhoja
400g raejuustoa
1tl suolaa
vatkaa munia hetki itsekseen, lisää joukkoon maito, jauhot (alkuperäisessä ohjeesa vain vehnäjauhoja) ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon raejuusto. Jätä taikina turpoamaan.
Sieniseos:
5dl tuoreita kanttarelleja
2 sipulia
mustapippuria
suolaa
rakuunaa
öljyä
Paloittele sienet pieniksi paloiksi ja paista niitä hetki kuivalla pannulla nesteen irrottamiseksi. Lisää joukkoon sopivasti öljyä sekä hienonnettu sipuli. Mausta makusi mukaan.
Levitä sieniseos tasaisesti uunipellille.
Kaada taikina sieniseoksen päälle.
Paista uunissa 200 astetta, n 30minuuttia. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä. Kaveriksi sopii hienosti esim. Valion uusi yrttimaustettu rahka.
Kommentit