Eilen töissä törmäsin jossain ilmaislehdessä (olisikohan ollut yhteishyvä) mielenkiintoiseen reseptiin jota oli pakko päästä kokeilemaan. Eli tänään meillä syötiin sitten sieni-reajuustopannaria ja hyvin tuo maistui tuolle alle kaksivuotiaalle taaperollekin.

 

 

Taikina:

4 munaa

4dl maitoa

1dl vehnäjauhoja

1dl ruisjauhoja

1dl ohrajauhoja

400g raejuustoa

1tl suolaa

 

vatkaa munia hetki itsekseen, lisää joukkoon maito, jauhot (alkuperäisessä ohjeesa vain vehnäjauhoja) ja suola. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon raejuusto. Jätä taikina turpoamaan.

 

Sieniseos:

5dl tuoreita kanttarelleja

2 sipulia

mustapippuria

suolaa

rakuunaa

öljyä

 

Paloittele sienet pieniksi paloiksi ja paista niitä hetki kuivalla pannulla nesteen irrottamiseksi. Lisää joukkoon sopivasti öljyä sekä hienonnettu sipuli. Mausta makusi mukaan.

Levitä sieniseos tasaisesti uunipellille.

Kaada taikina sieniseoksen päälle.

Paista uunissa 200 astetta, n 30minuuttia. Nauti lämpimänä tai jäähtyneenä. Kaveriksi sopii hienosti esim. Valion uusi yrttimaustettu rahka.