Vanhempani viettivät eilen 30-v hääpäiväänsä ja koskapa olimme matkaamassa sinne suuntaan jo muutenkin, päätin tehdä heille yllätykseksi kakun. Täytteiden ja koristelun valinta oli helppo, sillä hääkakku oli aikanaan perinteinen mansikkakakku (joka loppui kesken) ja hääkimpusta äidinlä löytyi ruiskaunokkeja ja harsokukkaa. Kakkupohjan tein tarkoituksella pieneksi, leikkasin sen vain kahteen osaan eli täyteväleijä oli vain yksi.

 

 

Pohja:

125g huoneenlämpöistä margariinia

125g muscovadosokeria

2 kananmunaa

2tl vaniljasokeria

125g vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2rkl maitoa

 

vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdotettuun seokseen. Sekoita taikinaa vain kevyesti. Lisää lopuksi maito jasekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista uunissa alatasolla 180 astetta n 20-30min.

 

Täyte:

250g tuoreita mansikoita

2.5dl mansikkakermaa

1 prk lime-valkosuklaa rahkaa

½dl vaniljakreemijauhetta

 

(Täytteeseen on idea jälleen saatu kinuskikissalta.) Painele mansikoiden rakenne haarukalla kulhossa rikki. Vaahdota mansikkakerma ja sekoita joukkoon rahka sekä masikkasurvos. Mikäli haluat täytteen pysyvän hieman jämäkämpänä, lisää lopuksi joukkoon kreemijauhe ja sekoita tasaiseksi.

Halkaisen jäähtynyt kakkupohja ja kokoa kakku irtopohjavuokaa tai reunavuokaa apunakäyttäen. Itse käytin kostutukseen ihan maitoa, ja sen päälle laitoin vielä ohuen kerroksen lime curdia ennen mansikkatäytteen levittämistä. Tuosta ohjeesta täytettä tulee runsaasti eli se on mahdollista jakaa kahteenkin väliin jos niin haluaa. Kakku on kuorrutettu kermavaahdolla jota on jämäköitetty kreemijauheella (n 4dl kermaa ja 1dl kreemijauhetta). Pursotuksiin käytetty kerma on värjätty pastavärillä ja maustettu sitruuna-aromilla. Koristeet marsipaanimassaa.