Laitetaas nyt tämänkin ohje tänne mikäli joku sattuisi kiinnostumaan. Kaupan mysleissähän on hirmuisesti lisätyä sokeria, toki niitä vähäsokerisiakin vaihtoehtoja löytyy. Kertaalleen kuitenkin tässä itse päädyin myslin tekemistä kokeilemaan ja totesin että näin saa helposti ja varsin vähällä vaivalla tehtyä todella maukasta mysliä ja juuri oman makunsa mukaan. Alkuperäinen resepti on kirjasta Kevyesti Gordon Ramsayn tapaan, mutta jälleen olen reseptiin lisäillyt hiukan sitä sun tätä.

 

 

500g kauraleseitä/hiutaleita

100g ruisleseitä

100g vehnäleseitä

100g auringonkukansiemeniä

100g kurpitsansiemeniä

50g mantelirouhetta

3tl inkiväärijauhetta

1tl suolaa

50g rasvaa

3rkl hunajaa

50g kuivattuja karpaloita

50g kuivattuja goji-marjoja

50g kuivattuja inca-marjoja

 

sekoita leseet, siemenet, matelirouhe, suola ja inkivääri isossa kipossa. Sekoitatoisessa astiassa rasva ja hunaja ja sulata seos mikrossa. Kaada juokseva seos leseiden joukkoon ja sekoita hyvin. Levitä seos uunipellille ja paista 180 astetta n 30-40min, eli kunnes mysli on kullanruskeaa. Sekoittele 5-10min välein jotta ainekset paahtuvat tasaisesti (itse ainakin havaitsen seoksen riittävän paahdon tässä sekoittaessa, sillä ainekset muuttuvat vähitellen kevyemmiksi). Anna valmiin seoksen jäähtyä hetki jotta seoksesta tulee rapeaa. Sekoita joukkoon kuivatut marjat (mitä ikinä keksitkin). Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Namia esim rahkan tai maustamattoman jogurtin joukossa!