Jotta saadaan tänne alkuun edes muutamia ohjeita, niin laitan tähän nyt niitä harvoja tuotoksiani joista kuvia on olemassa. Tämä viidakkokakku on tehty vuosi sitten pojan 1v synttäreille ja hyvin se vieraille maistui. Alkuperäinen ohje löytyi Kinuskikissan sivuilta, sinne siis suuri kiitos!

Sokerikakkupohja:

5 kananmunaa

sokeria

vehnäjauhoja

perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

 

Ota kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin ja laita toiseen saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa lasiin nyt samanverran vehjänauho/perunajauhoseosta (vehnäjauhoja 50-75%), laita pinnalle leivinjauhe, sekoita kuivat aineet lusikalla. Kaada munat kulhoon ja vaahdota sokerin kanssa kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot pienissä erissä siivilän läpi muna-sokeriseokseen nuolijalla varovasti käännellen. Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja hölskytä pari kertaa ilmakuplen poistamiseksi. Paista uunissa 175 asteessa alatasolla n. 40 min. Suojaa tarvittaessa puolen välin jälkeen pinta foliolla tummumisen estämiseksi. Pohja on kypsä kun se irtoaa vuoan reunoista. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

 

Tumma sokerikakkupohja:

5 kananmunaa

sokeria

½dl kaakaojauhetta

vehnäjauhoja

perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

 

Tee kuten sokerikakkupohja, mutta laita jauholasiin ensin kaakaojauhe, päälle loput jouhot. Muut vaiheet kuten edellä.

Muistelisin että kakussa on yksi kumpaakin pohjaa, kolmeen kerrokseen leikattuna. Koska kakku on kahdessa tasossa, on kolme kerrosta tysikokoisia ja kolmea leikkasin hiukan pienemmiksi. Pohjat on siis ladottuna vuorotellen ja täytteenä on sekä mango-passion mousea että sitruunamoussea.

 

Mango-passionmousse:

3 liivatetta

1pss blå bandin mango-passionmousse-jauhetta

3dl kylmää maitoa

2 rkl vettä

 

Liota livatteita kylmässä vedessä 5-10min. Sekoita moussejauhe ja kylmä maito sähkövatkaimella. Kun seos on sakeaa, lisää joukkoon oshuena nauhana kiehuvaan veteen liuotetut liivatteet, sekoita tasaiseksi. 

 

Sitruunamousse:

6 liivatetta

5 dl kermaa

200 g sitruunarahkavalmistetta (Sunnuntai)

1 ½ dl (= 150-200 g) Lemon curd -tahnaa

1 sitruunan kuoriraaste

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl sitruunamehua

2 tl vettä

 

Liota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon rahka, lemon curd, sitruunan kuori, sokeri ja vaniljasokeri. Kiehauta kattilassa sitrunamehu ja vesi, liuota liivetteet joukkoon ja kaada seos ohuena nauhana kerma-rahkavaahdon joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Kasaa kakku: tumma pohja, mango-passionmoussea, vaalea pohja, siruunamoussea, tummapohja. Tämän jälkeen päälle tulevat pienennetyt pohjat. Eli siis sitruunamoussea alueelle joho pienempi osa kakkua tulee, vaalea pohja, mangopassion moussea, tummapohja, sitruunamoussea ja vaalea pohja.

Kakun pinnan sivelin ohuelti vaniljakreemillä kosteuden kuriksi pitämiseksi ja tämän jälkeen pinnalle tuli sokerikuorrute. Siinä sitä väkertämistä sitten olikin, ensimmäistä kertaa ikinä nimittäin kakkuun sokerikuorutusta tein. Käytin valmista massaa ja värejä sekoittamlla sain aikaan halutut värit. Lopuksi koristelin kakun viidakkoteemaan sopien sokerimassa- ja marsipaanikuvioilla, eli lehdillä ja erilaisilla eläimillä. Kaikkein ylimmäksi väkertelin marsipaanimassasta leijonan.