Appivanhemmat tulivat tänään kylään, joten tein jo päivällä valmiiksi ruokaisan mutta kevyen piirakan. Pohja on ihan maistuva kevennetty versio ihan peruspohjasta, eikä eroa pelkästä rasvasta ja jauhoista tehtyyn pohjaan oikeastaan edes huomaa.

 

 

 

Pohja:

½dl juoksevaa margariinia

2dl maitorahkaa

3dl ruisjauhoja

1½tl suolaa

1 kananmuna

 

Sekoita margariini ja rahka, lisää joukkoon jauhot ja suola. Sekoita ja lisää lopuksi joukkoo muna. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Tästä tulee hyvin piirakka tuollaiseen isompaankin vuokaan, oma taitaa olla halkaisijaltaan 30cm. Itse teen piirakan aina niin, että laitan vuoan päälle ihan tavallisen nelikulmaisen leivinpaperin. Sitten painelen taikinan vuokaan, nostan osan reunoillekin ja lopuksi leikkaan ylimääräisen leivinpaperin saksilla pois. Tämän jälkeen pohja esipaistoa varten uuniin, 200 astetta ja 10min.

 

Täyte:

100g kanttarelleja

5 sipulin vartta

400g jauhelihaa

2dl kermaviiliä

2rkl maitoa

1 muna

100g juustoraastetta

masteita maun mukaan

 

Paista  kantarellit ja levitä ne piirakan pohjalle. Leikkaa sipulinvarret saksilla sienien päälle, paista jauheliha ja levitä se sipulien päälle tasaisesti. Sekoita kermaviili, maito ja muna tasaiseksi masaksi. Lisää massaan juustoraaste sekä mausteet (tällä kertaa taisi itsellä mennä viispippuria, timjamia, salviaa, rakuunaa, suolaa ja chiliä), sekoita ja lusikoi piirakan päälle tasaisesti.

 Paista koko piirakkaa vielä 200 astetta 30min. Maistuu sekä lämpimänä että viileänä. Koko piirakassa on 2160kcal, eli annosta kohti tulee n 216kcal. Proteiinia on 32%, hiilareita 24% ja rasvaa 44%.