Appivanhemmat tulivat tänään kylään, joten tein jo päivällä valmiiksi ruokaisan mutta kevyen piirakan. Pohja on ihan maistuva kevennetty versio ihan peruspohjasta, eikä eroa pelkästä rasvasta ja jauhoista tehtyyn pohjaan oikeastaan edes huomaa.
Pohja:
½dl juoksevaa margariinia
2dl maitorahkaa
3dl ruisjauhoja
1½tl suolaa
1 kananmuna
Sekoita margariini ja rahka, lisää joukkoon jauhot ja suola. Sekoita ja lisää lopuksi joukkoo muna. Sekoita tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Tästä tulee hyvin piirakka tuollaiseen isompaankin vuokaan, oma taitaa olla halkaisijaltaan 30cm. Itse teen piirakan aina niin, että laitan vuoan päälle ihan tavallisen nelikulmaisen leivinpaperin. Sitten painelen taikinan vuokaan, nostan osan reunoillekin ja lopuksi leikkaan ylimääräisen leivinpaperin saksilla pois. Tämän jälkeen pohja esipaistoa varten uuniin, 200 astetta ja 10min.
Täyte:
100g kanttarelleja
5 sipulin vartta
400g jauhelihaa
2dl kermaviiliä
2rkl maitoa
1 muna
100g juustoraastetta
masteita maun mukaan
Paista kantarellit ja levitä ne piirakan pohjalle. Leikkaa sipulinvarret saksilla sienien päälle, paista jauheliha ja levitä se sipulien päälle tasaisesti. Sekoita kermaviili, maito ja muna tasaiseksi masaksi. Lisää massaan juustoraaste sekä mausteet (tällä kertaa taisi itsellä mennä viispippuria, timjamia, salviaa, rakuunaa, suolaa ja chiliä), sekoita ja lusikoi piirakan päälle tasaisesti.
Paista koko piirakkaa vielä 200 astetta 30min. Maistuu sekä lämpimänä että viileänä. Koko piirakassa on 2160kcal, eli annosta kohti tulee n 216kcal. Proteiinia on 32%, hiilareita 24% ja rasvaa 44%.
Kommentit