keskiviikko, 30. toukokuu 2012
Suklaa-tuorejuustokuppikakut
Tässäpä ohje jolla osallistuin leivontafoorumin toukokuun ekstrahaasteeseen. Sponsorina toimi Valio ja ideana oli kehitellä resepti Valion uutuus tuorejuustoja käyttäen.
Suklaakakkupohja:
190g vehnäjauhoja
100g sokeria
40g kaakaojauhetta
1tl ruokasoodaa
½dl auringonkukkaöljyä
2tl väkiviinaetikkaa
½tl vaniljaaromia
1,25dl vettä
Kuumenna uuni 170 asteiseksi.
Mittaa jauhot, sokeri, kaakaojauhe ja sooda isoon kulhoon ja sekoita keskenään.
Mittaa kannuun öljy, etikka, vanilja-aromi sekä vesi ja vatkaa sekaisin. Kaada seos hitaasti jauhojen joukkoon kokoajan vatkaten. Jatka vatkaamista kunnes ainekset ovat täysin sekoittuneet.
Lusikoi taikina paperivuokiin, niin että kolmannes vuoasta jää tyhjäksi.
Juustokakkutäyte:
1pkt Valion sitruunatuorejuustoa
50g sokeria
1 kananmuna
ripaus suolaa
150g taloussuklaarouhetta
Vatkaa tuorejuusto, sokeri, kananmuna sekä suola tasaiseksi ja kuohkeaksi massaksi. Sekoita suklaarouhe joukkoon kevyesti nostellen.
Laita n ruokalusikallinen täytettä vuokiin suklaapohjan päälle. Paista uunissa n 20minuuttia.
Vaikka ihan ensimmäisenä ei tulisi mieleen laittaa makeaan leipomukseen viinietikkaa, niin voin sanoa että toimii. Nämä on ihan mielettömän hyviä!
Kommentit