Pääsiäisen alla törmäsin Nami-Hiiren blogissa lammaspulliin ja niitä oli pakko kokeilla itsekin, sen verran hauskan näköisiä olivat.



Pullataikina:
3dl rasvatonta maitoa
½g sahramia
100g margariinia
1dl sokeria
ripaus suolaa
1 muna
1 pss kuivahiivaa
5dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita


hienonna sahrami huhmareessa ja sekoita lämpimään maitoon. Hiero sokeri ja margariini pehmeäksi massaksi ja lisää niihin sitten kananmuna, suola sekä lämmin neste. Sekoita joukkoon jauhot, kuivahiiva sekä kaurahiutaleet. Alusta pehmeäksi ja jätä nousemaan n tunniksi.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja leivo pulliksi. Muotoile pullille venyttämällä jalat, häntä sekä pää ja lisää pään sivulle korva sekä taikinapala silmäksi.Voitele venytetyt osat kananmunalla.

Murotaikina:
125g sokeria
75g vehnäjauhoja
50g margariinia
2rkl sitruunamehua


Kaada ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Levitä murotaikina lampaiden päälle turkiksi.
Paista uunnissa 160 astetta, n 20 min.

Kerrassaan herkullista, etenkin lämpimänä kymän maitolasillisen kera...