Viime viikola alkoi tehdä mieli jotain raiksat herkkua ja tällaista syntyi. Alunperin ajatuksena oli osallistua tuotoksella leivontafoorumin maaliskuun haasteeseen, mutta kun sitruunapiirakka mielestäni ehdottomasti vaatii päälleen tuon marenkihunnun, muuttui ranskalainen leivonnainen amerikan malliseksi ja osallistuminen sitten jäi. Hyvää oli joka tapauksessa...



Pohja:
125g margariinia
1dl sokeria
1 muna
1½dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
1tl leivinjauhetta
3tl vaniljasokeria


Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita vaahtoon. Kaulitse taikina levyksi, nosta vuokaa ja painele reunoille.

Täyte:
3 sitruunaa
2dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
2dl vispikermaa
3 keltuaista


Halkaise sitruunat ja purista niiden mehu kulhoon. Yhdistä sokeri ja jauhot ja kaada ne sitten mehun joukkoon. Lisää kerma vähitellen koko ajan vatkaten ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi seokseen keltuaiset, vatkaa hyvin ja kaada seos vuokaan pohjan päälle. Painele mahdollinen ylimääräinen taikina reunoilta alas, paista 175 astetta, 35minuuttia.

Marenki:
3 valkuaista
½dl sokeria


Vaahdota valkuaiset puhtaassa ja kuivassa kulhossa pehmeäksi vaahdoksi. Kun vaahto alkaa muodostaa pehmeitä huippuja vatkainta nostettaessa, lisää joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa. Ota piirakka uunista ja pursota marenki nopeasti kuuman piirakan päälle. Nosta uunin lämpö 250 asteseen ja paista vielä 5-10minuutin ajan, eli kunnes marenki on saanut väriä.