Viikonlopun aikana sain pyynnön korvapuustien tekemisestä ja niinpä niitä sitten pikku apulaisen kanssa leivottiin... Taikinaresepti on peräisin Kotilieden Leivo kevyemmin -kirjasta
Taikina:
6dl rasvatonta maitoa
2pss kuivahiivaa
1tl suolaa
1 kananmuna
1dl sokeria
3rkl kardemummaa
12dl vehnäjauhoja
3dl kaurahiutaleita
100g rasvaa
Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpimämäksi ja sekoita joukkoon sokeri, suola sekä kardemumma. Lisää joukkoon kananmuna sekä kaurahiutaleet ja ala sitten vaivata mukaan vähitellen vehnäjauhoja. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja alusta taikina pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla n ½h ajan.
Täyte 1 (perinteiset puustit):
n 25g juoksevaa margariinia
kanelia
sokeria
kookoshiutaleita (halutessasi)
Täyte 2 (omenapuustit):
1prk tiramisurahkaa
2 hapahkoa omenaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna
n50g hasselpähkinärouhetta
Jaa taikina kahtia ja käsittele ensin toinen puolikas. Kaulitse taikina n ½cm paksuksi levyksi ja levitä sitten pinnalle haluamasi täyte. Kääri rullaksi ja leikkaa viipaleiksi. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria sekä halutessasi pähkinärouhetta. Meillä omenapuusteihin tuli pähkinöitä pinnallekin jolloin erilaiset puustit erottaa toisistaan helposti. Paista 200 astetta, n 15 minuuttia.
Kommentit