Viikonlopun aikana sain pyynnön korvapuustien tekemisestä ja niinpä niitä sitten pikku apulaisen kanssa leivottiin... Taikinaresepti on peräisin Kotilieden Leivo kevyemmin -kirjasta

 

 

Taikina:

6dl rasvatonta maitoa

2pss kuivahiivaa

1tl suolaa

1 kananmuna

1dl sokeria

3rkl kardemummaa

12dl vehnäjauhoja

3dl kaurahiutaleita

100g rasvaa

 

Lämmitä maito hieman kädenlämpöistä lämpimämäksi ja sekoita joukkoon sokeri, suola sekä kardemumma. Lisää joukkoon kananmuna sekä kaurahiutaleet ja ala sitten vaivata mukaan vähitellen vehnäjauhoja. Lisää lopuksi pehmeä rasva ja alusta taikina pehmeäksi. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla n ½h ajan.

 

Täyte 1 (perinteiset puustit):

n 25g juoksevaa margariinia

kanelia

sokeria

kookoshiutaleita (halutessasi)

 

Täyte 2 (omenapuustit):

1prk tiramisurahkaa

2 hapahkoa omenaa kuorittuna ja karkeaksi raastettuna

n50g hasselpähkinärouhetta

 

Jaa taikina kahtia ja käsittele ensin toinen puolikas. Kaulitse taikina n ½cm paksuksi levyksi ja levitä sitten pinnalle haluamasi täyte. Kääri rullaksi ja leikkaa viipaleiksi. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria sekä halutessasi pähkinärouhetta. Meillä omenapuusteihin tuli pähkinöitä pinnallekin jolloin erilaiset puustit erottaa toisistaan helposti. Paista 200 astetta, n 15 minuuttia.