Jälleen tuli osallistuttua leivontafoorumin haasteeseen, aiheena oli valkoinen kakku pakkaselle. Korstelussa sai siis käyttää vain valkoista väriä, lisäksi sallittiin vain ripeus vaaleita sinisävyjä. Tällainen syntyi... Idea kakkuun löytyi jälleen tuosta ranskalaisesta oppikirjasta, siellä tällainen nurinperin tehty kakku on suklakuorrutteisen Panama kakun nimellä.

 

 

Pohja:

120g perunajauhoja

150g tummaa suklaata

6 kananmunaa

170g sokeria

1rkl rommiesanssia

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa. Jätä sulanut suklaa hetkeksi jäähtymään.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset ilmavaksi vaahdoksi, lisää joukkoon 150g sokeria ja vaahdota kovaksi vaahdoksi. Jätä odottamaan.

Vatkaa keltuaiset omassa kulhossaan ja lisää joukkoon 20g sokeria. Vatkaa vaalean keltaiseksi vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon rommiesanssi. Lisää vaahdon joukkoon sulanut suklaa ja sekoita kunnes seos on tasaista. Nostele tämän jälkeen marenki taikinan joukkoon varovasti ja lisää lopuksi joukkoon siivilöity perunajauho.

Kaada taikina uunipellille ja tasoita tasaiseksi levyksi. Paista uunissa keskitasolla 175 astetta, 7 minuuttia. Jätä pohja jäähtymään.
 

Täyte:

2pss Dr. Oetkerin mansikanmakuista täytekakkumoussea

5dl laktoositonta maitoa

Sekoita moussejauhe maidon joukkoon ja vatkaa kevyesti vaahdoksi.

Levitä mousse pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi. Leikkaa tämän jälkeen levy reunat suoriksi ja siivuta pohja pituussuunnassa viiteen n 7cm levyiseen soiroon.

Ota ensimmäinen soiro ja kieritä se kääretortun tapaan rullalle. Kun rulla on valmis, ota seuraava soiro, asettele se edellisen jatkoksi ja jatka käärimistä. Jatka näin kunnes kaikki soirot on kieritetty yhdeksi rullaksi. Käännä kakku sivuttain jolloin muodostuu lyhyen kääretortun sijaan täytekakku.


Kuorrutteessa Flora Vispiä sekä ripaus kreemijauhetta, reunoilla koripunospursotusta ja silän yläpinnan päällä sonistä kimallehilettä sekä kimallegeelilä tehty lumihiutale. Aivan yläreunasta löytyy sokerisia pieniä lumihutaleita