Kyllä, luit aivat oikein.... alla oleva kakku kätkee sisällensä punajuurta. Siinä on ainesosa jota itse voin ihan suoraan sanoa inhoavani. Nyt niitä löytyi kuitenkin kaapista jouluisen rosollin sekoittelun jäljiltä ja siksi resepti pääsi nyt kokeiluu. Tämä resepti löytyy hyllyssäni olevasta kirjasta "Hyvän olon herkut", joka kantaa sivuillaan muitakin hirmu kutkuttavia reseptejä. Koko kirjan idea on, että herkuistakin voi tehdä mahdollisimman terveellistä. Resepti on siitä oivallinen esimerkki. Kirjan sanoin:

"Punajuurissa on runsaasti foolihappoa. Lisäksi niissä on flavonoideja, betalaiineja ja karotenoideja, jotka hidastavat verisuonten kalkkeutumista. Siksi punajuuria kehoitetaan syömään säännöllisesti osana veritulppien, sydänveritulppien ja aivohalvausten ehkäisyä. Yhdistettynä tummaan suklaaseen ja sydänystävälliseen juoksevaan margariiniin punajuurista saa todellisen antioksidanttinautinnon."

 

 

4 tuoretta punajuurta

2 munaa

1dl ruokokidesokeria

1dl juoksevaa margariinia

200g suklaata (81%)

1dl grahamjauhoja

2dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

½dl kaakaojauhetta

 

Kuori ja raasta punajuuret hienoksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lämmitä margariini ja sulata suklaa siihen. Lisää munavaahtoon ja sekoita. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri sekä kaakao ja sekoita suklaavaahtoon. Lisää lopuksi punajuuriraaste taikinaan.

Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina siihen. Paista uunissa 175 astetta, 40 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Sulata kuorrutteeksi 200g tummaa suklaata ja kaada kakun päälle. Leikkaa leivoksiksi ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä koristeluun käytetty ihan vain parin palan verran suatettua valkosuklaata.

Kannattaa oikeasti kokeilla, arvuuttelin ihmisiltä kakun ainesosia eikä kukaan osannut edes epäillä punajuurta... se nimittäin ei maistu kakussa pätkän vertaa.