Työpaikalla on jo pitkään ollut perinteenä järjestää aaton aattona joulupöytä kahvihuoneeseen nyyttärityylillä. Kerätään siis listaan mitä kukakin tuo ja sitten tavarat lyödään yksiin. Varsin tehokasta kun keskimäärin porukkaa kahvihuoneessa päivittäin pyörii se n 50 ihmistä. Tänäkin vuonna pöytä oli varsin runsas ja oma panostukseni sinne oli, yllätys yllätys, täytekakku.
Pohja:
350g margariinia
350g sokeria
6 kananmunaa
4tl vaniljasokeria
350g vehnäjauhoja
6tl leivinjauhetta
4rkl sitruunamehua
2tl rommiaromia
Vaahdota margariini ja sokeri vaaleaksi, kevyeksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon kananmunat yksi kerrallaan koko ajan hyvin vatkaten. Sekoita vaniljasokeri, vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää muutamassa osassa vaahdon joukkoon. Sekoita taikinaa vain kevyesti. Lisää lopuksi mehu sekä rommiaromi ja sekoita taikina tasaiseksi. Paista 180 asteessa n 40 minuuttia. Kumoa kakku ja jätä jäähtymään.
Täyte:
5dl Flora vispiä
4rkl vaniljakreemijauhetta
1prk vaniljarahkaa
1prk sitruunarahkaa
180g sitruunamarmeladia
Vaahdota kerma, lisää joukkoon kreemijauhe ja jaa sitten vaahto kahteen saman suuruiseen osaan. Sekoita toisen joukkoon vaniljarahka ja toiseen sitruunarahka.
Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Levitä ensin puolet sitruunamarmeladista pohjakerroksen päälle ja levitä sen jälkeen sitruunarahkatäyte. Nosta toinen pohjalevy täytteen päälle, levitä pohjalle loput marmeladista ja sen jälkeen vaniljatäyte. Nosta viimeinen pohja paikoilleen.
Koristeluna kakun päällä on ensin ohut kreemikerros, sitten päällä vaahtokarkkimassasta tehty levy ja sen päällä sokerimassasta muotoiltuja lahjapaketteja. Reunoilla koripunospursotusta kahdella värillä ja yläreunassa pursotukset tähtityllalla.
Kommentit