Harvoin tulee käytettyä valmiita jauhoseoksia kun gluteenittomia leipomuksia teen, lähinnä siksi että aikanaan koetin epätoivoisesti Sunnuntain jauhoseoksella tehdä esim. sämpylöitä. Lopputulos oli aina varsin kova ja lässähtänyt ja siksi sain melkoisen kammon noihin valmiisiin seoksiin. Taso on tuollakin saralla nykyään jo kohentunut ja niinpä päätin uskaltautua pussillisen valmista seosta ostamaan. Jauhoksi valikoitui Jytten Teff fibra -seos, joka sisältää täysjyväriisi-, tattari-, sekä maissijauhoa, sokerijuurikaskuitua, Teff-jauhoa, psylliuminkuorta, perunatärkkelystä, ja sakeuttamisaineita (tarakumi, johanneksenleipäpuujauhe, ksantaanikumi).
 

 

Pohja:

100g laktoositonta voita

2½dl Teff fibra jauhoseosta

1tl suolaa

1 kananmuna

 

Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot muruseokseksi. Lisää joukkoon suola sekä kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Painele vuoan pohjalle ja jätä odottamaan.

 

Täyte:

250g kinkkurouhetta

1tlk ananaspaloja

½pkt Aura gold -homejuustoa

2 kananmunaa

2½dl Flora ruokakermaa (laktoositon kasvisrasvasekoite)

1dl laktoositonta maitoa

pippuria

 

Kaada kinkkurouhe pojkan päälle, asettele päälle ananaspalat sekä paloiteltu Aura.

Riko kananmunien rakenne ja sekoita niiden joukkoon maito sekä kerma. Sekoita hyvin, mausta pippurilla, ja kaada seos piirakan päälle. Paista 200 astetta, n 30 minuuttia.