Pojan hoitovuosi alkaa jälleen lähestyä loppua ja joulujuhlakin päiväkodissa jo ehdittii viettää. Päätin kuitenkin vielä kiitokseksi leipoa nopsaan kahvikakun hoitajien kahvipöytään. Omistan tällä hetkellä vain sellaisen hirmu vanhan metallisen kahvikakkuvuoan, sekä yhden silikonisen, ja pääasiassa noista kahdesta tulee kyllä tuota silikonista käytettyä kivemman muodon vuoksi. Joka kerta jää kuitenkin ärsyttävään tuon silikonivuoan suuri koko, se kun on 2-2.5 litrainen. Näin ollen kakut perustaikinamäärällä jäävät aina mataliksi, ei isompaa taikinaa koskaan viitsi tehdä kun silloin kakkuun tulee niin paljon syötävää että yleensä lentää sitten roskiin.

Nyt halusin tehdä jostain systä ehdottomasti kirsikkakakun ja tällainen siitä sitten muotoutui

 

 

3dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2dl sokeria

3rkl kaakaojauhetta

ripaus suolaa

2 kananmunaa

1pkt tiramisurahkaa

½dl juoksevaa margariinia

½dl appelsinimehua

1pkt cocktail-kirsikoita

 

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten joukkoon munat, rahka, margariini sekä appelsiinimehu. Sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi joukkoon neljään osaan paloitellut cocktail-kirsikat.

Kaada taikina voideltuun kahvikakkuvuokaan ja paista uunissa keskitasolla 180 asteessa 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassa kunnolla ennen kumoamista.

Koristeluna tällä kertaa ihan vain sokerikuorrutekiemurat.