Jälleen olivat päässeet banaanit kovasti tummumaan keittiössä ja muutama omppukin alkoi olla paremmat päivänsä nähnyt. Niinpä sain pyynnön tuhota ne mahdolisiman tehokkaasti. Joskus aikaisemmin on tullut tehtyä banaanikakkua tiikerikakkutyylisesti ja siihen ratkaisuun päädyin nytkin.

 

 

2 kananmunaa

2dl hedelmäsokeria

2tl leivinjauhetta

1tl soodaa

2tl vanilliinisokeria

100g margariinia

3dl vehnäjauhoja

8rkl turkkilaista jogurttia

4 banaania

2 omenaa

1dl kaakaojauhetta

 

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon leivinjauhe, sooda, vanilliinisokeri sekä huoneenlömpöinen paloiteltu margariini. Vatkaa suhteellisen tasaiseksi ja lisää sitten joukkoon vehnäjauhot sekä jogurtti. Sekoita hyvin.

Ota toinen kulho ja murskaa kuoritut banaanit siinä karkeaksi soseeksi. Kuutioi kuoritut omenat n ½cm paloiksi ja sekoita ne banaanin joukkoon. Ota nyt n 2/3 taikinasta ja sekoita hedelmät tähän osaa. Lisää jäljelle jääneeseen kolmasosaan kaakaojauhe ja sekoita.

Kaada ensin hieman reilu puolet hedelmätaikinaa valitsemaasi kahvikakkuvuokaan. Lisää tämän jälkeen päälle kaakaotaikina ja sitten taas loput hedelmätaikinasta. Vedä haarukalla muutaman kerran aaltomainen viiva taikinakerrosten läpi jotta taikinakerrokset hieman sekoittuvat. Paista uunissa 200 astetta, noin 1 tunnin ajan.

Itsellä kun oli jo kaksi nälkäistä miestä odottamassa maistiaisia kakun tullessa uunista en malttanut antaa kakun rauhassa jäähtyä vuoassa. Niinpä se hieman levisi alustalle kumottaessa. Vaan eipä tuo makua haitannut. Kakku on ihanan mehevää ja suussa sulavaa... kannattaa kokeilla!