Tämä on nyt eräänlainen suomalaiseksi väännetty versio marokkolaisesta herkusta, M'henchasta eli mantelikäärmeestä. Selasin tuossa jossain vaiheessa hyllystäni löytyvää maailman ihanimmat leivonnaiset -kirjaa ja sieltä tuo käärme luikerteli vastaan. Oikeastihan käärme tehdään filotaikinasta ja mantelista, tomusokerista, voista, kananmunasta, sitruunamehusta, kanelista sekä appelsiininkuoresta tehdään massa jolla käärme täytettään. Helppo versio syntyy kuitenkin ihan jo seuraavista aineista...

 

 

1 pkt isoa lehtitaikina levyä

200g mantelimassaa

100g kuivattuja, sokeroituja appelsiinin paloja

kanelia

kananmunaa

tomusokeria

 

Sulata lehtitaikina ja kaulitse se n 1-2mm paksuiseksi levyksi. Raasta taikinan päälle mantelimassa karkeaksi raasteeksi, levitä tasaisesti. Levitä tämän jälkeen päälle appelsiinin palat, ripota vielä aavistus kanelia päällimmäiseksi.

Kääri levy tiiviiksi rullaksi, nosta leivinpaperin päälle uunipellille ja kierrä käärmeen tapaan spiraalille. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunissa 200 astetta, 30-35 minuuttia. Ripottele uunistaoton jälkeen pinnalle tomusokeria sekä kanelia. Tarjoile lämpimänä vaikkapa kahvin tai jouluisen glögin kera.