Asumme käytännössä ihan Ideaparkin kupeessa ja niinpä siellä tuli jälleen aamusella poikettua. Jouluiseen tapaan oli keskusaukiolle jälleen pystytetty piparikylä asiakkaitten avustuksella. Ilmaiseksi oli siis saanut hakea paketillisen valmistaikinaa ja sitten kiikuttaa paistettu ja koottu talo tuonne näyttelyyn. Itse en tänä vuonna osallistunut, katsotaan josko vaikka ensivuonna jaksaisi. Pahoitteluni jo etukäteen huonolaatuisista kuvista, mukana ei kameraa sattunut olemaan, joten kuvat on otettu kännykällä.

Mutta tässäpä kuvia tuolta kylästä.

Kuten voitte huomata, taloja oli ainakin n 70kpl,  eikä yhteen kuvaan niitä saanut sopimaan sitten millään.... 

Suuri osa taloista oli varsin perinteisiä mökkejä, mutta myös erikoisempia löytyi. Niitä tulikin sitten kuvailtua erikseen. Jokaisessa näissä seuraavista on jotain mikä miellytti omaa silmääni, kaikki hauskasti erilaisia.

Tästä talosta tulivat mieleen amerikkalaiset elokuvat ja jonknlainen disneyn versio hannusta ja kertusta (onkohan sellaista tehty, tuskin, sen verran pelottava satu). Ihan mielettömän, syötävän suloinen!

Edelliselle vastapainoksi vanha, paanukattoinen riihi. Tämä vain kaikessa yksinkertaisuudessaan oli kertakaikkisen lumoava.

Me kun asumme modernissa kivitalossa, niin tästä muistui se elävästi mieleen.... meillä mallli on kyllä aivan erilainen, mutta silti. Upeasti saatu tuohon vangittua nuo niin monelle kivitalolle ominaiset korkeat olohuoneen ikkunat, pulpettikatto sekä varsin vähäeleinen ulkomuoto.

Tästä tuli mieleen keskiaikainen kartano, hevoskärrytkin pihassa odottamassa arvon ladyja kyytiin. Lakuhalot ovat kerrassaan mainio idea!

Tämä talo näyttää kuvissa katoavan lähes kokonaan tuohon ympäröivään hankeen. Suloinen kokonaisuus tässäkin roikkuvine kattoineen ja sydänikkunoineen. Saman tyylisiä olen nähnyt useammassakin blogissa, olikohan Mansikkamäellä tähän kaavatkin PDF:nä jos oikein muistan...

Tontut olivat päässeet festareille irrottelemaan...Realismia löytyy vessajonoa myöten!

Miksipä piparista ei voisi tehdä taloa nukkekotityylisestikin! Tällainen löyty myös toisaalta kylästä, mutta täällä muori ja pukki näyttivät olevan niin työn touhussa että huh!

Tottahan vihaiset linnutkin olivat mahtuneet mukaan... näiltä ei voi nykyään välttyä missään...

Maitolaituri löytyi myös tonkkineen ja väsähtäneine tonttuineen...

Kukkulalta kylän laidalta löytyi tämä varsinainen kondiittorin taidonnäyte... Oletettavasti tähän on kyllä mennyt enemmän kui se yksi ilmainen paketti taikinaa. Romanttisen pitsihuvilan parvekkeet ovat mitä ilmeisemmin pikeeriä, ikkunat värjättyä kondiittorin sokeria. Katto on täynnä pikeerikoukeroita ja pihalle on kohonnut pikeerikuusikin.... Tuosta sitten ehkä ajatusta ensivuodelle.... On mahtanut vierähtää tunti poikineen tuossa kasaamisessa...