Jo pitkään olen miettinyt konvehtien tekemistä ja tänään päätin sitten yrittää. Eipä mennyt kovin hyvin...

 

kuori:

360g tummaa suklaata (86% kaakaoa)

 

temperoi suklaa huolella: sulata ensin n 2/3 suklaasta vesihauteessa 46 asteiseksi (käytä lämpömittaria). Kaada sitten sulasta suklaasta hieman reilu puolet toiseen astiaan ja lisää sen joukkoon suklaamurskaa ja sekoita. Jatka lisäämistä ja sekoittamista kunnes suklaaon 26 asteista. Kaada tämän jälkeen joukkoon taas jäljellä olevaa sulaa suklaata varovasti, kunnes massan lämpötila on enintään 33 astetta. Suklaan on pysyttävä 26-33 asteisena koko konvehtien valmistamisen ajan, muutoin temperointi on aloitettava alusta. Temperoinnin ansiosta konvehdit ovat kiiltäviä eivätkä sula tai pehmene huoneenlämmössä kuten suklaa yleensä.

Kaada temperoitua suklaata muotteihin, anna seistä hetki. Käännä sitten muotti ylösalaisin ja anna ylimääräisen suklaan valua alustalle. Anna suklaan kovettua hetki ja poista sitten muottilevylle jäänyt ylimääräinen suklaa raapalla pois. Laita muotit tämän jälkeen jähmettymään viileään kunnes suklaa on kovettunut.

 

täyte:

130g valkosuklaata

150g soseutettuja mustikoita

50g kuohukermaa

1tl voita

1tl siirappia

 

kiehauta mustikkasose, kuohukerma, voi, sekä siirappi kattilassa. Nosta kattila liedeltä ja kaada joukkoon murennettu valkosuklaa. Sekoita massa tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa. Kaada tämän jälkeen jäähtynyttä täytettä konvehteihin niin, että n 2/3 muotista täyttyy. Kopauta tämän jälkeen muottia pöytää vasten muutama kerta, jotta ilmakuplat poistuisivat. Laita tämän jälkeen muotit jälleen kylmään jota täyte jähmettyisi. Täytä konvehtimuotit tämän jälkeen lopulla temperoidula suklaalla, poista ylimääräinen ja anna jähmettyä kymässä.

 

No niin..... noinhan sen piti mennä ja itseasiassa tuohon asti onnistukin enemmän kuin hyvin. Mutta kun koetin valmiita kohvehteja saada muoteista irti, eivät ne irronneet ehjinä sitten millään.... Lopputuloksena pari oikein onnistunutta konvehtia, sekä sekalainen kasa rikki menneitä.... ehkä parempi onni ensikerralla, nyt kun vain vielä keksisi missä meni pieleen...