Tänään amusella sain taas jostain päähäni tuhota jääkaappiin jääneen bataatti-perunamuusin... muusin lopusta kun tulee ehdottomasti maailman parhaat rieskat! Bataattiversiota en ennen ole kokeillut, mutta mahtavia tuli näinkin.

 

 

n.700g bataatti-perunamuusia

2 kananmunaa

2tl suolaa

5dl ruisjauhoja

n.3dl vehnäjauhoja

 

Sekoita ensin kananmuna muusin joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sen jälkeen suola sekä ruisjauhot. Lisää tämän jälkeen vehnäjauhoja vähän kerrallaan, kunnes taikina ei enää kunnolla tartu käsiin kiinni. Ota sen jälkeen reilu lusikallinen taikinaa, pyöritä palloksi ja painele jauhotetulle uunipellille ohueksi leipäseksi. Itselläni tästä taikina määrästä tuli nyt 16 rieskaa, joista 12 isompia (juuri ja juuri 4 mahtui kerrallaan pellille) ja 4 pienempää. painele haarukalla reikiä rieskojen pintaan ja paista uunissa 250 astetta, 10-15 minuuttia.

Rieskat ovat tietysti parhaimmillaan hieman jäähtyneinä voin kanssa nautittuna...