Tehon henkilökunta vietti (viettää) tänään pikkujouluja ja kuten aina, osa porukkaa joutuu työvuorojen vuoksi jättämään kyseiset pippalot väliin. Jokavuotiseen tapaa nuo vuorossa olevat hoitajat olivat jälleen suunnittelemassa omia töissä pidettäviä nyyttärimuotoisia varjojuhliaan. Vaikka en töissä tulevaa yötä vietäkään, niin lupasin kuitenkin kantaa korteni kekoon nyyttärien tarjoiluun. Satuin nimittäin paikalle kun kaksi hoitajaa selaili lehteä ja miettivät mitenköhän sitä osaisi tehdä tuollaisen mainoksessa olevan kakun, se kun varmasti maistuisi. Kyse oli Valion tiramisukakusta ja sellaisen siis lupasin tehdä ilta- ja yövuorolaisten iltaa piristämään.

 

Pohja:

175g Vaniljan makuisia Domino-keksejä

2rkl kahvia

 

Murenna dominot täytteineen pieneksi muruksi (itse käytin tähän Tupperin pikakokkia, hiljaista ja tehokasta). Lisää murun joukkoon kuuma kahvi ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele massa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja jätä odottamaan.

 

Täyte:

3.3dl kuohukermaa

2prk (á 200g) Tiramisurahkaa

5tl liivatejauhetta

3rkl kahvia

3tl vaniljasokeria

 

Vatkaa kerma koahkoksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahkat sekä sokeri. Liota liivatejauhe kuuman kahvin joukkoon ja kaada seos sen jälkeen ohuena nauhana vaahtoseokseen, jatkuvasti sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta ja nosta kakku kylmään hyytymään, mieluusti yön yli.

Irrota hyytynyt kakku vuoan reunoilta veitsellä. Kakku on koristeltu siivilöidyllä kaakaojauheella sekä tomusokerilla. Hauska ilmiö muuten: kuvissa kakun pinnalla on ihan selvä kuvio valkoisella sokerilla, mutta kun sain kakun perille töihin, oli tomusokeri imenyt kaakaosta väriä itseensä (tai oikeastaan kai kosteutta kakun pinnalta) ja kuvio näkyi vain tummempana ruskeana tummahkon kaakaon pinnalla... Vaikutelma siis oli vähän kuin lumihiutale olisi kakun päälle juuri sulanut...

Toivottavasti maistui!