Leivontafoorumin marraskuun haaste oli niin mielenkiintoinen, että pakko oli lähteä mukaan. Nyt leipomuksen nimittäin piti sisältää bataattia. Hetken mietittyäni päädyin tällaiseen kokeiluun ja lopputulos oli aivan mielettömän ihana. Kyse siis on alunperin The Humingbird Bakeryn porkkanakakkureseptistä jossa korvasin porkkanan bataatilla ja tein kakusta vain yksikerroksisen porkkanaleivoksen tapaan.
 
 
1dl raakaruokokidesokeria
1 kananmuna
1dl juoksevaa margariinia
1½dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1tl inkivääriä
ripaus suolaa
1tl vaniljasokeria
250g bataattia
30g hasselpähkinärouhetta

kuorrute:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1½dl tomusokeria
50g margariinia
 
Kuumenna uuni 180 asteiseksi.
 
Mittaa kulhoon sokeri, muna sekä juokseva margariini ja vatkaa tasaiseksi. Seoksen ei tavitse olla täysin sileää. Lisää hitaasti joukkoon jauhot, sooda, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, suola sekä vaniljasokeri. Jatka vatkaamista kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin.
 
Kuori ja raasta raaka bataatti karkeaksi raasteeksi. Lisää bataattiraaste ja pähkinät taikinan joukkoon ja nostele   ne tasaisesti taikinaan.
 
Kaada taikina voideltuun vuokaan ja tasoittele pinta. Paista kakkua uunissa keskitasolla n 20-25 minuuttia, eli kunnes väri on kullanruskea. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä se sitten ritilän päälle jähtymään kokonaan.
 
Valmista kuorrute sekoittamalla ensin tomusokeri sekä huoneenlämpöinen margariini tasaiseksi massaksi. Lisää sen jälkeen joukkoon tuorejuusto ja vatkaa sähkövatkaimella täydellä vauhdilla vähintään 5 minuutin ajan jotta seos muuttuu vaaleaksi ja kuohkeaksi. 
 
Levitä kuorrute jäähtyneen kakun päälle, koristele ja nauti.
 
 
Tulipa samalla kokeiltua orkidean vallmistamista, materiaalina vaahtokarkkimassa