Viimeisenä vielä oma versioni sacherista. Haastavinta taisi olla löytää suklaa, joka on sekä laktositon, että pähkinätön. Brumbergin suklaa täyttää molemmat kriteeit.
Pohja:
150g laktositonta voita
150g suklaata
1½dl raakaruokokidesokeria
5 keltuaista
½dl perunajauhoja
½dl tummaa riisijauhoa
½dl tattarijauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
5 valkuaista
Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi, yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja voi-suklaaseosta. Vatkaa lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan varovasti käännelen. Paista uunissa 175 astetta, n 50min.
Täyte:
2dl tyrnihyytelöä
100g laktoositonta voita
1dl tomusokeria
1 keltuainen
50g suklaata
Sulata suklaa ja vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ensin keltuainen ja sitten suklaa.
Kumoa jäähtynyt kakku vuoastaan ja leikkaa kahtia. Kostuta vedellä laimennetulla tyrnimehulla, sivele sen jälkeen pinta tyrnihyytelöllä. Lisää hyytelön päälle kreemitäyte ja nosta toinen pohjan puolikas vielä päälle
Kuorrute:
200g suklaata
½dl laktoositonta kermaa
sekoita ja sulata suoklaa ja kerma vesihauteessa. Kaada saman tien kakun päälle ja tasoittele reunoille. Laita jääkaappiin jäähtymään. Koristele haluamallasi tavalla. Tällä kertaa koristeeksi itselläni meni tyrnimarjoja sekä hieman tomuväriä.
Kommentit