Viimeisenä vielä oma versioni sacherista. Haastavinta taisi olla löytää suklaa, joka on sekä laktositon, että pähkinätön. Brumbergin suklaa täyttää molemmat kriteeit.

 

 

Pohja:

150g laktositonta voita

150g suklaata

1½dl raakaruokokidesokeria

5 keltuaista

½dl perunajauhoja

½dl tummaa riisijauhoa

½dl tattarijauhoja

2tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

5 valkuaista

 

Sulata voi ja suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi, yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja voi-suklaaseosta. Vatkaa lopuksi valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää vaahto taikinaan varovasti käännelen. Paista uunissa 175 astetta, n 50min.


Täyte:

2dl tyrnihyytelöä

100g laktoositonta voita

1dl tomusokeria

1 keltuainen

50g suklaata

 

Sulata suklaa ja vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon ensin keltuainen ja sitten suklaa.

Kumoa jäähtynyt kakku vuoastaan ja leikkaa kahtia. Kostuta vedellä laimennetulla tyrnimehulla, sivele sen jälkeen pinta tyrnihyytelöllä. Lisää hyytelön päälle kreemitäyte ja nosta toinen pohjan puolikas vielä päälle

 

Kuorrute:

200g suklaata

½dl laktoositonta kermaa

 

sekoita ja sulata suoklaa ja kerma vesihauteessa. Kaada saman tien kakun päälle ja tasoittele reunoille. Laita jääkaappiin jäähtymään. Koristele haluamallasi tavalla. Tällä kertaa koristeeksi itselläni meni tyrnimarjoja sekä hieman tomuväriä.