Meillä kun on koko perhe syntnyt lokakuussa niin leipomuksiakin sitten tässä kuussa syntyy siihen tahtiin. Eilen siis oli mieheni syntymäpäivä ja sen vuoksi päätin hänelle aamulla tehdä ennen töihin lähtöä uunilämpimäisiä. Koska aikaa oli rajalisesti enkä viitsinyt turhaan herätä aikaisin yöllä, päädyin valmistaikinoiden käyttöön.

Croissantit syntyivät Danerollesin mainiosta taikinasta. Paketista tulee 6 sarvea ja maku on kohdallaan. Tällä kertaa 2 sarvea pysyi maustamattomana, 2 sai juustopinnan ja 2 sekä juustopinnan että metvurstisiivun sisälleen. Nam!

 

Jälkkäriksi tein suklaamuffineja, nekin valmiista ainespussista. En millään muista valmistajaa, mutta kyse siis oli punaisesta pahvirasiasta joka piti sisällään suklaakakkupohja-ainekset sekä kuorruteaineksen. Kumpaankin pussiin lisättiin vain tilkka sulaa rasvaa ja vettä (itse käytin maitoa), sekoitettiin ja taikina oli valmista. Kätevää etenkin silloin kun ei voi käyttää sähkövatkainta. Annostelin taikinan muffinivuokiin (sain vihdin hommattua tuon oikean kokoisen pellinkin) ja laitoin uuniin 180 astetta n 20 minuuttia. Uunilähmpimiin muffineihin tein päälle tuolla kuorrutemassalla lehtityllan avulla ensin kolme lehtimäistä koristetta ja lopuksi lykkäsin tyllan keskeltä muffinia hieman syvemmälle ja laitoin lopun kuorruttee muffineihin täytteeksi. Päälle vielä kaapista löytyneitä marsipaanikukkia ja valmista tuli.