Viimeisenä se varsinainen täytekakku. Tämän koristeluun sitten vierähtikin hieman pidempi tovi, mahdoinkohan joskus kahden aikoihin mennä nukkumaan kun iltasella ennen juhlia aloin irtokoristeita valmiiksi väsäillä. Itse kuorrutuksen ja koristeiden paikoilleen laiton tein sitten juhla-aamuna.

 

Pohja:

350g margariinia

350g kristallisokeria

6 kananmunaa

2rkl vaniljasokeria

6tl leivinjauhetta

250g vehnäjauhoja

100g täysjyvävehnäjauhoja

6rkl maitoa

n 15g kuivattuja mansikoita

½dl kaakaota

punaista ja mustaa pastaväriä

 

Vaahdota margariini ja sokeri, lisää joukkoon munat yksi kerrallan. Sekoita kuivat aineet keskenään (ei mansikoita eikä kaakaota!) ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Jaa taikina kahtia, toiseen astiaan 2/5, toiseen 3/5. Sekoita pienempään taikinaan murennetut mansikat sekä punaista pastaväriä ja isompaan taikinaan kaakao sekä mustaa pastaväriä.

Laita taikinat kahten pursottimeen ja pursota taikinoista vuokiin kehiä. Itselläni on käytössä Wiltonin Checkerboard setti, mutta ihan noilla pelkillä pursottimillakin uskoisin homman onnistuvat ongelmitta. Tarkoituksena siis on saada aikaan jokaiseen pohjaan 3 osiota. Pohjista tehdään sen verran ohuita, ettei paiston jälkeen halkaisua tehdä lainkaan vaan kakku kootaan ehjistä pohjista. Itse tein kaksi pohjaa niin, että sisin ja uloin kehä olivat suklaataikinaa ja keskimmäinen sitten mansikkaa ja yhden pohjan sitten toisinpäin. Tämän vaivannäön idea näkyy alla olevasta kuvasta, eli kakun leikkauspinta muodostaa shakkilautaruudukon (kuvassa kuitenkin otetut siivut ovat olleet sen verran lyhyitä, että ollaan päästy vasta kahden kerroksen verran menemään. Sisin kehä on siis vielä rikkoutumaton). Paista 180 astetta uunin keskitasolla n 30minuuttia. Kumoa kun kakut ovat jäähtyneet.

 

Raparperitäyte:

400g pakastettuja ja paloiteltja raparpereja

2dl sokeria

1dl keittolientä

1rkl maissitärkkelystä

n ½ l mansikoita

 

Laita raparperit kattilaan yhdessä sokerin kanssa ja anna kiehua kunnes raparperit ovat sulaneet ja hieman pehmenneet. Laita seos hetkeksi valumaan siivilään ja ota keitinliemi talteen. Laita valutetut raparperit takaisin kattilan ja lisää joukkoon 1dl keitinlintä. Sekoita maissitärkkelys joukkoon ja keitä sekoitellen n 5minuutin ajan. Laita jäähtymään. Siivuta mansikat.

 

Suklaatäyte:

4dl vispikermaa

200g suklaata

 

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (täydellä teholla n 20sekuntia kerrallaan, sekoitus ja jälleen 20 sekuntia...) ja kaada kermavaahdon joukkoon. Anna jäähtyä hetken aikaa.

Kostuta kakun alin kerros raparperien keitinlientä käyttäen. Levitä ½ raparperitäytteestä kerrosväliin ja asettele raparperin päälle siivutettuja mansikoita. Levitä ½ suklaatäytteestä mansikoiden päälle. Nosta seuraava kakkupohja suklaatäytteen päälle ja toista sama menettely. Nosta viimeinenkin kakkupohja paikoilleen ja kostuta pinta. Itse teen kokoamisen reunavuokaa käyttäen.  Anna kakun vetäytyä mieluusti seuraavaan päivään jotta maut tasoittuvat.

Kakun pinnalle ja reunoille levitin juhla-aamuna ohuen kerroksen kermavaahto-rahka-kreenijauhe-seosta ja sen jälkeen kuorrutin kakun vaahtokarkkimassalla. Osa koristeista on marsipaania, osa vaahtokarkkimassaa. Pinta itsessään on maalattu tomuväreillä kakun päälle, edellisenä päivänä tehdyt koristeet on kiinnitetty elintarvikeliimalla.