Se perinteien synttärikakku ainakin meidän perheessä oli aikanaan kermakakku jossa oli sisällä kermavaahtoa, mansikkailloa sekä banaanisiivuja. Päätin tehdä kyseisestä yhdistelmästä hieman modernimman version. Hyvin taipui tämä yhdistelmä juustokakuksikin, tosin jouduin tekemään kakun vielä keikauskakkunakin kun kerran halusin välttämättä kakun tehdä mikki-vuokaan. Ja voin sanoa että kakku upposi pikkuvieraisiin kuin kuuma veitsi voihin. Mam-mam!

 

Täytepohja:

7dl kuohukermaa

400g vaniljarahkaa

 

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Jaa massa kolmeen osaan, ihan tasan ei tarvitse mennä, vaan itsekin tein niin, että täytteeseen 1 meni hiukan vajaa puolet, täytteeseen 2 sitten hiukan reilu kolmannes ja viimeiseen kerrokseen jäi sitten hiukan vajaa kolmannes.

 

Täyte 1:

3tl liivatejauhetta

tilkka vettä

200g Dammenbergin mansikkavalkosuklaata

3rkl venäläistä jogurttia

 

Sulata suklaa vesihauteessa. Ota n hieman vajaa puolet täytepohjasta ja sekoita sula suklaa sen joutoon. Lisää mukaan jogurtti. Kiehauta vesitilkka ja sekoita liivate siihen. Kaada ohuena nauhana massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada teute vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan seuraavan täytekerroksen valmistumista (vähintään kuitenkin 15 minuuttia).

 

Täyte 2:

5tl liivatejauhetta

500g pakastemansikoita

 

Sulata mansikat mikrossa ja sekoita liivatejauhe suoraan kuuman nesteen joukkoon. Ota hieman reilu puolet jäljellä olevasta täytepohjasta ja sekoita mansikkamassa sen joukkoon kevyesti nostellen. Kaada täyte edellisen täytteen päälle ja laita kakku jälleen kylmään odottamaan seuraavaa kerrosta.

 

Täyte 3:

4til liivatejauhetta

tilkka vettä

1 banaani

 

Paloittele banaani n ½cm siivuiksi ja sekoita siivut jäljellä olevan täytepohjan joukkoon. Liota liivate kiehuvaan veteen ja sekoita banaanimassaan. Kaada täyte edellisten täytteiden päälle ja laita kylmään hyytymään vähntään 4h ajaksi, mieluusti kuitenkin yön yli.

 

Pohja:

150g Kantolan suklaakeksejä

50g margariinia

 

Sulata margariini mirkossa ja murusta keksit karkaksi rouheeksi (mainittakoon että itse käytin nyt sellaisia tosi paksuja keksejä joissa pohjassa oli kerros suklaata). Sekoita muruset margariinin kanssa massaksi ja levitä seos ohueksi kerrokseksi täytteiden päälle. Tee tämä kuitenkin vasta juuri ennen kuin keikautat kakun tarjoilualustalle. 

Keikauksen tein laittamalla metallisen kakkuvuoan täytteineen hetkeksi kuumavesihauteeseen ennen kääntöä. Sen jälkeen tarjoilulautanen vuoan päälle, tiivis puristus päälle ja keikkaus oikein päin. Tämän jälkeen tasoittelin hieman sulan täytteen pinnan takaisin tasaiseksi ja piirsin hieman kadonneet hennommat muodot takaisin kakun pintaan vuokaa mallina käytäen. Sen jälkeen kakku meni takaisin kylmään odottamaan tarjoilua.