Seuraavaksi olivat vuorossa suolaiset tarjottavat, niistä ensimmäisenä yksinkertainen ja aina yhtä maistuva resepti jonka tuotokset aina loppuvat pöydästä ensimmäisenä (niin tälläkin kertaa). Eli siis, kinkkuhyrrät. Voitaikinan voisi hyvin tehdä itsekin, mutta ihan yhtä hyvän lopputuloksen saa kaupan valmiista lehtitaikina levyistä. Niihin siis päädyin tällä kertaa.

 

1pkt Sunnuntain iso lehtitaikinalevy

250g ylikypsää uunikinkkua

1 paprika

1 sipuli

2½dl emmentaaliraastetta (punainen) + ½dl pinnalle

1 muna voiteluun

 

Sulata taikinalevyt ja kaulitse ne yksitellen n 5mm paksuiksi levyiksi. Leikkaa kinkku, paprika ja sipuli pieniksi paloiksi ja sekoita ne juuston kanssa.

Levitä täyte taikinalevyjen päälle, kääri levy kerrallaan tiiviiksi kääreeksi ja leikkaa n 2cm leveiksi siivuiksi. Laita hyrrät uunipellille, voitele munalla ja siroittele pinnalle juustoraastetta. Paista hyrrät uunissa 200 astetta, n 15 minuuttia.