Tulipas tälle hassu nimi, en vain keksi kätevämpääkään tapa tätä nimetä. Eli kyse on ensimmäinen kahdesta synttäreille valmistuneestä hyydykekakuksta. Juustokakusta ei oikein voi puhua kun kerran tuorejuustoa ei kummastakaan kakusta löydy. Tämän tein sillä ajatuksella, että kovasti makeaan makeiden tarjottavien kimaraan saataisiin jotain vähän aikuismaisempaakin. Tuoreet karpalot tarttuivat kaupasta mukaan ja siitä se ajatus sitten lähti.

 

 

Pohja:

200g Kartanon karpalo-mustikka-keksejä

50g marganiinia

 

Murenna keksit (nämä oli sen verran pehmeitä, että murentuivat hyvin ilman sen suurempia apuvälineitä) ja nypi rouheen joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Painele seos vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.

 

Täyte 1:

2dl kuohukermaa

100g vaniljarahkaa

½dl kaakaojauhetta

½dl vahvaa kahvia

1 keltuainen

3rkl kristallisokeria

2tl liivatejauhetta

tilkka vettä

 

Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka.  Lisää seokseen kevyesti vatkaten kaakaojauhe sekä kylmä kahvi (tällä kertaa tuli käytettyä murukahvia, sillä tein kakun sen verran myöhään illalla, ettei lopulle kahville olisi pannukeitossa ollut enää juojaa).  Lisää keltuinen sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuumenna vesi tilkka mikrossa keihuvaksi ja sekoita liivate siihen. Kaada liivate ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen massan joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle vuokaan. Laita jähmettymään jääkaappiin ainakin 15minuutiksi ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.

 

Täyte 2:

1dl kuohukermaa

50g vaniljarahkaa

50g kookoshiutaleita

tilkka vettä 

2tl liivatejauhetta

 

Vatkaa jälleen kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka sekä kookoshiutaleet. Kuumenna vesi mirkossa kiehuvaksi ja liota liivate siihen. Kaada liivate seokseen kuten edellä, sekoita tasaiseksi, levitä edellisen kerroksen päälle ohueksi kerrokseksi (massa on varsin jäykkää joten lusikalla avittamista tarvitaan levityksessä) ja laita kakku taas kylmään odottamaan viimeisen kerroksen tekemisen ajaksi.

 

Täyte 3:

1dl kermaa

50g vaniljarahkaa

250g karpaloita

½dl kevy kristallisokeria

tilkka vettä

2tl liivatejauhetta

 

Valmistele kerma ja rahka kuten edellä. Sekoita massaan 200g karpaloita, jätä loput odottamaan. Lisää sokeri ja nostele marjat varovasti seokseen. Itse laitoin vielä n 1tl punaista tomuväriä lisäämään väriä. Sekoita joukkoon liivate kuten edellä ja levitä viimeinen kerros kakun pinnalle. Ripottele sitten jäljelle jääneet karpalot kakun pinnalle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4h, mieluusti yön yli.