Tulipas tälle hassu nimi, en vain keksi kätevämpääkään tapa tätä nimetä. Eli kyse on ensimmäinen kahdesta synttäreille valmistuneestä hyydykekakuksta. Juustokakusta ei oikein voi puhua kun kerran tuorejuustoa ei kummastakaan kakusta löydy. Tämän tein sillä ajatuksella, että kovasti makeaan makeiden tarjottavien kimaraan saataisiin jotain vähän aikuismaisempaakin. Tuoreet karpalot tarttuivat kaupasta mukaan ja siitä se ajatus sitten lähti.
Pohja:
200g Kartanon karpalo-mustikka-keksejä
50g marganiinia
Murenna keksit (nämä oli sen verran pehmeitä, että murentuivat hyvin ilman sen suurempia apuvälineitä) ja nypi rouheen joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Painele seos vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.
Täyte 1:
2dl kuohukermaa
100g vaniljarahkaa
½dl kaakaojauhetta
½dl vahvaa kahvia
1 keltuainen
3rkl kristallisokeria
2tl liivatejauhetta
tilkka vettä
Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon rahka. Lisää seokseen kevyesti vatkaten kaakaojauhe sekä kylmä kahvi (tällä kertaa tuli käytettyä murukahvia, sillä tein kakun sen verran myöhään illalla, ettei lopulle kahville olisi pannukeitossa ollut enää juojaa). Lisää keltuinen sekä sokeri ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kuumenna vesi tilkka mikrossa keihuvaksi ja sekoita liivate siihen. Kaada liivate ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen massan joukkoon, sekoita tasaiseksi ja kaada pohjan päälle vuokaan. Laita jähmettymään jääkaappiin ainakin 15minuutiksi ennen seuraavan kerroksen lisäämistä.
Täyte 2:
1dl kuohukermaa
50g vaniljarahkaa
50g kookoshiutaleita
tilkka vettä
2tl liivatejauhetta
Vatkaa jälleen kerma kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka sekä kookoshiutaleet. Kuumenna vesi mirkossa kiehuvaksi ja liota liivate siihen. Kaada liivate seokseen kuten edellä, sekoita tasaiseksi, levitä edellisen kerroksen päälle ohueksi kerrokseksi (massa on varsin jäykkää joten lusikalla avittamista tarvitaan levityksessä) ja laita kakku taas kylmään odottamaan viimeisen kerroksen tekemisen ajaksi.
Täyte 3:
1dl kermaa
50g vaniljarahkaa
250g karpaloita
½dl kevy kristallisokeria
tilkka vettä
2tl liivatejauhetta
Valmistele kerma ja rahka kuten edellä. Sekoita massaan 200g karpaloita, jätä loput odottamaan. Lisää sokeri ja nostele marjat varovasti seokseen. Itse laitoin vielä n 1tl punaista tomuväriä lisäämään väriä. Sekoita joukkoon liivate kuten edellä ja levitä viimeinen kerros kakun pinnalle. Ripottele sitten jäljelle jääneet karpalot kakun pinnalle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4h, mieluusti yön yli.
Kommentit