Kuten nin monet muutkin, myös me osallistuimme viikonloppuna halloween-bileisiin... tokihan tuonnekin päätin sitten vähän viemistä tekaista. Ajatuksena oli tehdä oranssi-musta hyydykekakku, jokoa lakukakku tyrnikiilteellä tai sitten tyrnikakku lakukiilteellä. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon ja sitä sitten aloin väsäillä. Koskapa porukalla oli sekä laktoosittomia että gluteenittomia, tein kakusta heillekin sopivan version.

 

 

150g gluteenittomia täytekeksejä

7dl vispikermaa (laktoositon)

1prk valkosuklaa-limerahkaa

1prk vaniljarahkaa

1½dl tyrnimehua

1dl hedelmäsokeria

5tl liivatejauhetta

2pss gluteenitonta lakua (yhteensä 200g)

3dl kermaa

 

murskaa keksit ja painele murske vuoan pohjalle. Täyte riittää sidosaineeksi. Vahtaa kerma vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon hedelmäsokeri sekä rahkat. Kiehauta tyrnimehu ja sekoita siihen liivetajauhe. Kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon, lisää ripaus oranssia tomuväriä, sekoita ja kaada vuokaa keksipohjan päälle. Laita kakku kylmään odottamaan.

Tässä kohtaa meni sitten pieleen. Tarkoitus siis oli kaataa tuohon päälle lakukinuskia jasitä rupesin sitten tekemään. Lakut palasiksi ja kerman kanssa kattilaan kiehumaan. Vaan kuinkas kävikään... Ei tullut kinuskia, ei sitten millään. Syy? Gluteeniton laku ei sula... Nytpä muistan sitten senkin... pitkähkön keittelyn jälkeen kerma tuntui oikeastaan kokonaan kattilasta hävinneen ja nostin jäljellä olevan keitoksen jäähtymään. Päätin että katsotaan saako tuota jäähtyneenä johonkin käytettyä... Jäähtyneestä massasta tuli lopulta muruseosta ja sitä sitten hieman tuohon reunoille ripottelin.... maistuipa laku kakussa sitten edes hiukan.  Nopeasti siis uusi suunnitelma, ja kakku sai koristeekseen pikeeriverkon ja marsipaanihämähäkin...

Hyvää oli, ongelmista huolimatta...

Hyvää Halloweenia vielä kaikille näin jälkikäteen!