Eilen pääsin taas keskiviikkoiseen tapaan rakkaan harrastukseni pariin ja muutamaksi tunniksi siis lasitöitä tekemään. Jokaisella kurssikerralla löytyy aikaa myös leikkaamisen, hiomisen, nauhoituksen ja kolvauksen välistä pienelle kahvihetkelle ja sinne päätin sitten pienen kakun tehdä palan painikkeeksi. Ensimmäinen ajatukseni kakun koristelusta oli tehdä kakun päälle tiffanytyylinen kuva, mutta lyödessäni googleen hakusanaksi stained glass cake törmäsin johonkin vielä parempaan. USAssa nimittäin on olemassa resepti, joka kulkee tuolla nimelllä! Joten tietysti lasitöiden harrastajille piti maistattaa tiffanykakkua, mikäs sen sopivampaa!

 

 

Pohja:

150g Safari suklaakeksejä

75g margariinia

 

Sulata rasva ja murusta keksit. Yhdistä ainekset ja painele vuoan pohjalle ohueksi kerrokseksi.

 

Täyte:

1½ pkt Jell-O hyytelöainesta

4½dl vettä

2dl vaahtoutuvaa kermaa

200g maitorahkaa

3tl vaniljasokeria

3 liivatetta

1dl ananasmehua

 

Valmista Jell-O etukäteen. Itse käytin vihreää (lime), pnaista (mansikka) ja oranssia (appelsiini) hyytelöä, näitä löytyy nykyisin Super- ja Citymarketeista sieltä Amerikkahyllystä. Koska nyt tein vain pienen kakun, päätin tehdä puolikkaan alkuperäisestä ohjeesta. Jokaista hyytelöä kohti siis tarvitaan n1½dl kuumaan vettä johon pussin sisältö sekoitetaan ja sen jälkeen pälle listään 1½dl kylmää vettä. Jälleen sekoitus ja massa laitetaan astiassa jääkaappiin hyytymään vähintään 4h ajaksi. 

Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi ja yhdistä joukkoon maitorahka sekä vaniljasokeri. Kuumenna ananasmehu (itse ostin ihan tölkkiananasta ja otin mehun siitä, pitää vain tarkistaa että kyse on mehusta eikä sokeriliemestä) kiehuvaksi ja sekoita liivate sen joukkoon. Kaada seos ohuena nauhana kermavaahto-maitorahkaseokseen kokoajan vatkaten. Leikkaa hyytelöt n 1cm palasiksi (itse siis käytin vain ½ jokaisesta hyytelöstä) ja nostele palat lusikalla sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle, käy pinta lusikalla läpi niin että hyytelöpalat peittyvät vaaleaan massaan. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 4h ajaksi, mieluusti yön yli. 

Kakku on hauskan ja iloisen näköinen ja maut ovat upeasti tasapainossa. Liian makea tämä ei ole, joten maistuu mainiosti aikuisillekin. Itse rakastuin tähän kakkuun nyt ihan ehdottomasti, sopii sekä lapsille että aikuisille. Stained glass cake siis tukee ihan puhtaasti kakun ulkonäöstä, sillä leikkauspinta näytää aivan siltä kuin kakku olisi täynnä kirkaita lasin paloja...

Pintakoristeena tällä kertaa marsipaanista muotoillut, pasta- ja tomuväreillä sävytetyt ruskalehdet

Mainittakoon vielä, että osallistun kakulla nami-hiiren värikäs syksy -kakkukisailuun