Huomenna on taas edessä käynti töpaikan etäpisteessä ja sinne joskus lupailin jotain leipomuksia vieväni. Sattui kaupassa olemaan maustetut rahkan tarjouksessa, joten päätin sitten tehdä rahkapullia korvapuustityylisesti, tunnetaan siis myös dallaspullien nimellä. Tuleepa samalla kertaa päivitettyä tänne tämä hieman kevennetty pullataikina.

 

 

 

5dl vettä

2pss kuivahiivaa

0.75dl laktoositonta maitojauhetta

1 muna

½dl muscovadosokeria

1tl suolaa

1rkl kardemummaa

4dl kaurahiutaleita

8dl vehnäjauhoja

5g sunnuntain juoksevaa laktoositonta margariinia

2prk Valion maustettua rahkaa

raesokeria

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon muna, maitojauhe, sokeri, suola sekä kardemumma ja sekoita tasaiseksi. Kaada joukkoon kaurahiutaleet ja puolet vehnäjauhoista. Sekoita jälleen ja lisää sitten loput vehnäjauhot joukkoon vähitellen  kokoajan vaivaten kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää joukkoon rasva ja vaivaa vielä hetki sitkoa taikinaa. Annan nousta tunnin verran liinan alla lämpimssä paikassa, eli kunnes taikina on kohonnut noin kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahtia ja työstä kumpikin puolikas erikseen. Vaivaa taikinasta ylimääräinen ilma pois ja kaulitse se sitten n 3mm paksuksi levyksi jauhotetulla pinnalla. Levitä levyn pinnalle purkillinen rahkaa niin, että kauimmaisesta reunasta n 2cm jää ilman täytettä. Rullaa levy etureunasta alkaen tiiviihköksi rullaksi, leikkaa n 20 osaan ja nosta pullavuokiin. Voitele kananmunalla värin saamiseksi ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunissa 220 astetta, n 12 minuuttia.

Tällä kertaa puolet puusteista sai täytteeksi tiramisu- ja puolet vaniljarahkaa. Pullien erottamiseksi toiset saivat pintaansa raesokeria ja toiset hasselpähkinärouhetta.