Töissä on huomenissa jälleen perjantaiseen tapaan luvassa aamukoulutusta, mutta tällä kertaa koulutettavana onkin kahden eri erikoisalan porukkaa. Ja luennon pitäjänä on arvatkaa vain kuka... Sain pomolta luvan tilata kahvit kyseiseen yhteismeetingiin ja päätin sitten tekaista sinne juustokakun kahvin kaveriksi, jospa keskustelu sillä keinolla pysyisi asetetuissa rajoissa. Kakuksi valikoitui baileysilla ja capuccinolla maustettu brownie-pohjainen juustokakku suklaakiilteellä. Alkuperäiset reseptit jälleen kinuskikissalta.

 

 

 

Pohja:

150g margariinia

100g 86% suklaata

1dl sokeria

hyppysellinen suolaa

2tl vaniljasokeria

2 kananmunaa

1dl kauraleseitä

1dl vehnäjauhoja

 

Sulata rasva  ja lisää suklaa voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää joukkoo sokerit ja suola, sekä munat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi leseet ja jauhot, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan (itselläni vuokana 28cm kokoon asetettu säädettävä reunavuoka). Paista 175 astetta, 15 minuttia ja anna pohjan jäähtyä kunnolla. Pistele pohjaan haarukalla muutamia reikiä ja kostuta pohja vielä maidolla ennen täytteen kaatamista.

 

Täyte:

2½dl Flora vispiä

½dl tomusokeria

2 prk mascarpone-juustoa

4 valkuaista

1½dl Baileys-likööriä

3rkl Capuccinojauhetta

6 liivatetta

 

Vaahdota kerma ja lisää sen joukkoon samalla tomusokeri. Sekoita mascarpone-juusto vaahdon sekaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon. Kiehauta likööri, lisää joukkoon capuccinojauhe sekä liivatteet . Sekoita tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana vaahdon joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja aseta hyytymään jääkaappiin. Saisi hyytyä n 3h ennen kiilteen lisäystä.

 

Kiille:

4dl kevytmaitoa

2dl dumle-kaakaojauhetta

½dl Van Houten kaakaoa

4 liivatetta

 

Sekoita maitoon kaakaojauheet ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Laita kiille kylmään vesihauteeseen jäähtymään ja levitä se täyteen päälle kiilteen ollessa kiisselimäistä. Anna hyytyä jääkaapissa mieluusti yön yli.

Alunperin kakun päälle oli tarkoitus tulla sellainen suklainen ylös nouseva ristikko. Aamulla kun kuitenkin kyseiset rakennelman otin pakkasesta, sain todeta ettei käyttämäni suklaa hommaan sitten soveltunutkaan. Suklaa siis ennemmin suli kuin lähti kalvosta irti. Niinpä siis koristeeksi päätyivät valmiit suklaa kukat.