Tällaiset leivoskeksit olivat vuorossa seuraavana... Alkuperäinen resepti on ruokasuosikit-sarjan leivontakirjasta, mutta jälleen ovat ainesosat muotoaan vaihtaneet.
250g suklaata (itsellä levyllinen sekä Maraboun Premium Lemon&Ginger että 70% Cocoa pistachio -suklaita)
50g margariinia
2 rkl vahvaa kahvia
2 kananmunaa
100g muscovadosokeria
3dl vehnäleseitä
2dl kauraleseitä
1dl vehnäjauhoja
½tl leivinjauhetta
hyppysellinen suolaa
2tl manteliuutetta
50g pekaanipähkinöitä
50g hasselpähkinöitä
50g macadamian pähkinöitä
laita suklaa, margariini jakahvi kuumuutta kestävään kulhoon ja sulata seos vesihauteessa hiljalleen. Vatkaa tällä välin munat, lisää joukkoon sokeri ja vatkaa sakeaksi. Nosta sklaa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi ja lisää munaseokseen. Sekoita jauhot , leseet, leivinjauhe ja suola ja hämmennä ne suklaaseoksen joukkoon. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää ne sekä manteliuute massan joukkoon. Pyörittele käsin n 20 palloa joita sitten hieman litistät uunipellille. Paista uunissa 180 astetta, n 16 min. Koristele haluamallasi tavalla. Yhdessä keksissä kaloreita on 194kcal josta pääosa tietysti hiilhydraattia ja rasvaa, mutta ainakin kuituja tuli lisättyä alkuperäiseen pelkkää vehnäjauhoa sisältävään reseptiin verrattuna.
Kommentit