Tällaiset leivoskeksit olivat vuorossa seuraavana... Alkuperäinen resepti on ruokasuosikit-sarjan leivontakirjasta, mutta jälleen ovat ainesosat muotoaan vaihtaneet.

 

 

 

250g suklaata (itsellä levyllinen sekä Maraboun Premium Lemon&Ginger että 70% Cocoa pistachio -suklaita)

50g margariinia

2 rkl vahvaa kahvia

2 kananmunaa

100g muscovadosokeria

3dl vehnäleseitä

2dl kauraleseitä

1dl vehnäjauhoja

½tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

2tl manteliuutetta

50g pekaanipähkinöitä

50g hasselpähkinöitä

50g macadamian pähkinöitä

 

laita suklaa, margariini jakahvi kuumuutta kestävään kulhoon ja sulata seos vesihauteessa hiljalleen. Vatkaa tällä välin munat, lisää joukkoon sokeri ja vatkaa sakeaksi. Nosta sklaa vesihauteessa, sekoita tasaiseksi ja lisää munaseokseen. Sekoita jauhot , leseet, leivinjauhe ja suola ja hämmennä ne suklaaseoksen joukkoon. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää ne sekä manteliuute massan joukkoon. Pyörittele käsin n 20 palloa joita sitten hieman litistät uunipellille. Paista uunissa 180 astetta, n 16 min. Koristele haluamallasi tavalla. Yhdessä keksissä kaloreita on 194kcal josta pääosa tietysti hiilhydraattia ja rasvaa, mutta ainakin kuituja tuli lisättyä alkuperäiseen pelkkää vehnäjauhoa sisältävään reseptiin verrattuna.