Aloitetaas ihan perusjutusta jota tuli tänään tehtyä ruoaksi meidän perheen miehille. Eli hiukan terveellistetty versio ihan perus pizzapohjasta.

Pohja:

1.5dl vettä

3.5dl ruisjauhoja

5g kuivahiivaa

1tl suolaa

2rkl oliiviöljyä


Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen,heitä mukaan jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi öljy, sekoita ja leivo halutun kokoisiksi ja muotoisiksi pizzoiksi. Anna kohota sen aikaa kun valmistat tomaattikastikkeen ja täytteet.

 

Nopea tomaattikastike:

30g tomaatti pyrettä

30g ketsuppia

1rkl oliiviöljyä

kuivattuja yrttejä

valkosipulia

mustapippuria

chiliä

 

Sekoita keskenään tomaattipyree ja ketsuppi sekä öljy. Lisää joukkoo haluttu määrä mausteita ja sekoita tasaiseksi. Levitä ohuelti pizzojen päälle.

Laita täytteistä ensimmäisenä pizzalle juusto tasaisesti, sen päälle lihat ja kasvikset, lopuksi auraa tai aavistus lisää juustoa. Näin täytteet pysyvät hyvin paikoillaan pizzan ollessa valmis ja täytteet erottuvat kauniisti. Paista mahdollisimman korkeassa lämmössä kunnes pizza on saanut kauniin värin (kuten kuvast näkyy, isin pizza sain väriä hieman aiottua enemmänkin kun äiti joutui pojan lohdutuspuuhiin juuri kun piti pizza uunista poistaa)

 

Tänään nuo saivat miehekkään täytteen, eli salamia, ananasta, juustoa ja auraa (Äiti olisi tyytynyt esim. tonnikalaan ja sieniin). Pohjasta tulee yksi iso uunipellillinen, tai vaihtoehtoisesti kaksi tavallisen kotipizzan kokoista pizzaa. Syöjän ruokahalusta riippuen annoksia olisi siis n 4-8. Pohjan kokonaiskalorit ovat 800kcal, tomaattikastikkeesta löytyy inan vajaat 100kcal. Salamitäytteessä olikin sitten kaloreita 1020kcal verran. Kokonaisuudessaan pizzassa on 17% proteiinia, 31% hiilareita ja rasvaa 52%. Suhteet tietysti muuttuvat merkittävästi täytettä muuttamalla.

Hyvin maistui kuitupohjainen pizza sekä isälle että pojalle!