Vielä yhdelle osastolle päätin lomaltapaluukakkua viedä, mutta kuljetusongelmien vuoksi (vietävänä oli siis jo nuo kaksi aiempaa kakkua) päätin tehdä helposti pussissa kulkevia muffineja. Samalla sain tyhjennettyä pakkasesta vuodentakaisia punaherukoita. ämä menee nyt taas hiukan tuonne terveellisemmälle puolelle, ovat lähes jopa aamiaismuffineiksi soveltuvia. Alkuperäinen resepti on napattu kevytkeittiön leivontakirjan ruis-puolukkamuffineista, mutta edelleen tuli hiukan muokkailtua.

 

 

2 kananmunaa

1dl muscovadosokeria

100g leivontamargariinia

1dl maitoa

2dl ruisjauhoja

2dl kauraleseitä

1½tl leivinjauhetta

3dl punaherukoita

 

Vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon huoneenlämpöinen margariini sekä maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokeriseokseen. Kääntele joukkoon peratut marjat ja annostele muffinivuokiin. Itse tein tästä määrästä 18 normaalivuokaan menevää muffinia. Paista uunissa 200 astetta n 20min.

Koristeena päällä sokerikuorrutuksella kiinnitetty pieni marsipaanikukka, mutta muffinit ovat kyllä parhaimmillaan saadessaan pintaansa kinuskikuorrutteen...