Tulimme lomailemaan pojan kanssa mummilaan ja vanhasta työpaikasta tuli pyyntö poiketa pikkuherraa siellä taas näyttämässä. Tyhjin käsinhän tietenkään ei matkaan voi lähteä, joten päätin sitten kehitellä hetken mielijohteesta jotain viemistä. Mummilan kesäpaikan herukkapensaat notkuivat marjojen painosta, joten siitä se ajatus sitten lähti... Keittiö ei nyt ollut omani, joten pitkälti niillä aineksilla ja välineillä mentiin mitä kaapista löytyi.

 

 

Pohja:

1 prk kevyt kermaviiliä

1 muna

½dl ruokokidesokeria

3dl ruisjauhoja

3dl kaurahiutaleita

ripaus suolaa

3rkl juoksevaa margariinia

 

Sekoita kermaviili ja muna, lisää joukkoon sokeri, suola, jauhot ja hiutaleet. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon margariini, sekoita ja painele vuokaan. Tästä tulisi joko yksi iso vuoka tai sitten kaksi hiukan pienempää kuten nyt.

 

Täyte:

herukoita

omenia

500g maustamatonta turkkilaista jogurttia

1 muna

½dl ruokosokeria

2tl vaniliinisokeria (tai kun sitä ei kaapissa nyt ollut, laitoin sama määrän kardemummaa mausteeksi!)

 

Laita haluamasi määrä herukoita piirasvuokaan pohjan päälle. Itse ajattelin että herukat kaipaisivat kaverikseen jotain muuta, joten kaivoin pakasteesta viimevuotisia omenia. Niitä sitten laitoin herukoiden päälle jonkin verran.

Sekoita jogurtti, muna ja sokerit (tällä kertaa tosin sokeri ja kardemumma) tasaiseksi massaksi ja lusikoi marjojen/omenoiden päälle. Paista piirakkaa uunissa 200 astetta n 30-40min.

 

jälkilisäyksenä vielä, että mikäli ei hirveän kirpeästä mausta pidä niin kannattaa sokerin määrää täytteessä lisätä.