Tänään alkoi kahden viikon kesäloma ja sen kunniaksi uuni on ollut käytössä aamusta asti... ensimmäisenä valmisuivat amerikkalaistyyliset cookiet joissa väriläiskänä makua tuomassa toimivat M&M's-karkit. Alkuperäinen resepti löytyi Cookit!-sivustolta, mutta tapani mukaan muokkasin reseptiä taas reilulla kädellä.

 

 

100g kaura&ruishiutaleita

75g ruisjauhoja

50g vehnäjauhoja

½tl ruokasoodaa

½tl leivinjauhetta

½tl suolaa

100g voita

100g muscovadosokeria

100g makeutusainetta

1 muna

½tl vaniliinisokeria

100g M&M's karkkeja (tässä 50g suklaisia ja 50g pähkinällisiä)

 

Sekoita hiutaleet, jahota, ruokasooda, leivinjauhe ja suola keskenään. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit ja lisää vaahdon joukkoon muna ja vaniljasokeri. Sekoita kuivataineet voi-sokeri-muna-seokseen ja lisää lopuksi mukaan M&M'sit. Pyörittele takinamassasta uunipellille pallosia, litistä niitä halusi mukaan (keksit "sulavat" uunissa vain aika vähän, eli jos haluat niistä littanampia, kannattaa painella pallot noin 1cm vahvoiksi levyiksi). Itse siis tein ihan vain palloja, jolloin valmiit keksit olivat varsin muhkeita.

Keksejä tulee n 14-16 kpl. Paista esilämmitetyssä uunissa 190 astetta, n. 10 min. Kaloreita yhtä keksiä kohden tulee 193kcal, eli varsin mittavasti, mutta tulipahan kuitua ainakin lisättyä mukaan.