Samaisille synttäreille tuli loihdittua myös juustokakkua raikkaan limen makuisena.
Digestive-keksipohja:
180g Digestive-keksejä
75g voita
Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi siirtelyä ja leikkaamista helpottamaan.
Täyte:
7 liivatetta
4dl kermaa
3 kananmunan valkuaista
400g tuorejuustoa
1dl limemehua
2dl sokeria
4t vaniljasokeria
3rkl vettä
liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja toisessa astiassa valkuaisen kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Sekoita tuorejuustoon limelehu sekä sokerit, kiehauta vesi ja liuotaliivatteet siihen. Kaada liivatevesi ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja yhdistä sitten tuorejuusto vaahdon joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita mahdollisimman hyvin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h.
Kiille:
3 liivatetta
3dl sokeroitua ja halutessa laimennetua limemehua
vihreää elintarvikeväriä
Liota jälleen liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta ½dl limemehua ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä lopun mehun kanssa ja värjää halutun väriseksi elintarvikevärillä. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin kaadat kiilteen täyteen päälle ja suorita kaato lusikan kautta! Anna hyytyä jääkapissa ja koristele ennen tarjoilua. Itse käytin koristeluun suklaata josta pursotin ohuita koukeroita cornelli lace -tyyppisesti.
Kommentit