Samaisille synttäreille tuli loihdittua myös juustokakkua raikkaan limen makuisena.

Digestive-keksipohja:

180g Digestive-keksejä

75g voita

 

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi massaksi ja painele massa irtopohjavuoan pohjalle. Pohjalle kannattaa laittaa leivinpaperi siirtelyä ja leikkaamista helpottamaan.

 

Täyte:

7 liivatetta

4dl kermaa

3 kananmunan valkuaista

400g tuorejuustoa

1dl limemehua

2dl sokeria

4t vaniljasokeria

3rkl vettä

 

liota liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja toisessa astiassa valkuaisen kovaksi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Sekoita tuorejuustoon limelehu sekä sokerit, kiehauta vesi ja liuotaliivatteet siihen. Kaada liivatevesi ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja yhdistä sitten tuorejuusto vaahdon joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita mahdollisimman hyvin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3h.

 

Kiille:

3 liivatetta

3dl sokeroitua ja halutessa laimennetua limemehua

vihreää elintarvikeväriä

 

Liota jälleen liivatteet kylmässä vedessä. Kiehauta ½dl limemehua ja liuota liivatteet siihen. Yhdistä lopun mehun kanssa ja värjää halutun väriseksi elintarvikevärillä. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuin kaadat kiilteen täyteen päälle ja suorita kaato lusikan kautta! Anna hyytyä jääkapissa ja koristele ennen tarjoilua. Itse käytin koristeluun suklaata josta pursotin ohuita koukeroita cornelli lace -tyyppisesti.