Eilisen aamun vietin auttelemassa miestäni ja hänen yhtiökumppaniaan eräässä urakkahommassa. Päivitimme siis sarjatyönä parisataa uutta telkkaria, melkoinen homma. Lupasin sitten siinä työn touhussa leipoa pojille kakun urakan kunniaksi jos siitä hengisä selvittäisiin. Joten tällainen siitä sitten tuli:

 

 

Kääretorttupohja:

4 munaa

1½dl muscovadosokeria

1dl ruisjauhoja

1dl perunajauhoja

1½tl leivinjauhetta

 

Vaahdota munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Paista uunissa 200 astetta, 6-8min 

 

Täyte:

125g lakritsia (itse käytin ihan pandan lakua)

2½dl Flora Vispiä

2rkl kremijauhetta

Lemon curdia

 

Ensinnäkin suuri kiitos jälleen kinuskikissalle jonka sivuilta ohjeen täytteeseen löysin. Laita siis teflonkattilaan n 1dl kermaa ja silputut lakritsat. Sekoita ja kuumenna kunnes lakut ovat sulaneet kokonaan. Kaada massu jäähdytettyyn kulhoon ja anne jäähtyä kunnolla (itse laitoin massat metallikulhoon jonka taas laitoin sitten pakkaseen n pariksi tunniksi). Kun massa on oikeasti kylmää, vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi. 

Vaahdota loppu kerma toisessa astiassa, ja sekoita vaahdot sitten keskenään.

 

Kostuta halutun malliseksi leikkaamasi kakkupohja spritella ja levitä pohjalle reilu kerros ensin lemon curdia ja sitten lakritsitäyte.

  

Kokoa kakku, kosuta päällimmäinenkin kerros ja sivele lopulta koko rakennalpa lemon curdilla (myös sivut!)

Kauli marsipaanimassa sopiviksi levyiksi, itse tein ensin reunatneljästä osasta ja lopuksi päällisen. painele ja tasoita kulmat, leikaa saksilla ylimääräinen massa pois. Koristele haluamallasi tavalla.