Eilisen aamun vietin auttelemassa miestäni ja hänen yhtiökumppaniaan eräässä urakkahommassa. Päivitimme siis sarjatyönä parisataa uutta telkkaria, melkoinen homma. Lupasin sitten siinä työn touhussa leipoa pojille kakun urakan kunniaksi jos siitä hengisä selvittäisiin. Joten tällainen siitä sitten tuli:
Kääretorttupohja:
4 munaa
1½dl muscovadosokeria
1dl ruisjauhoja
1dl perunajauhoja
1½tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Paista uunissa 200 astetta, 6-8min
Täyte:
125g lakritsia (itse käytin ihan pandan lakua)
2½dl Flora Vispiä
2rkl kremijauhetta
Lemon curdia
Ensinnäkin suuri kiitos jälleen kinuskikissalle jonka sivuilta ohjeen täytteeseen löysin. Laita siis teflonkattilaan n 1dl kermaa ja silputut lakritsat. Sekoita ja kuumenna kunnes lakut ovat sulaneet kokonaan. Kaada massu jäähdytettyyn kulhoon ja anne jäähtyä kunnolla (itse laitoin massat metallikulhoon jonka taas laitoin sitten pakkaseen n pariksi tunniksi). Kun massa on oikeasti kylmää, vatkaa se sähkövatkaimella vaahdoksi.
Vaahdota loppu kerma toisessa astiassa, ja sekoita vaahdot sitten keskenään.
Kostuta halutun malliseksi leikkaamasi kakkupohja spritella ja levitä pohjalle reilu kerros ensin lemon curdia ja sitten lakritsitäyte.
Kokoa kakku, kosuta päällimmäinenkin kerros ja sivele lopulta koko rakennalpa lemon curdilla (myös sivut!)
Kauli marsipaanimassa sopiviksi levyiksi, itse tein ensin reunatneljästä osasta ja lopuksi päällisen. painele ja tasoita kulmat, leikaa saksilla ylimääräinen massa pois. Koristele haluamallasi tavalla.
Kommentit