Tänään on edessä töihinpaluu loman jälkeen ja jo ennen lomaa lupailin työkavereille parua juustokakkua sen kunniaksi tehdä. Niinpä sellaisia sitten eilen syntyi. Ensimmäisenä syntyi kolmen suklaan hyydykekakku jonka alkuperäisen reseptin taisin löytää pullahiiren blogista surffaillessani. Hiukan mittoja muuttelin.

 

 

Pohja:

350g kevyt dominoita

75g sulatettua margariinia

 

Murskaa keksit täytteineen ja sekoita margariinin kanssa. Painele vuoan pohjalle.

 

Täytteet:

7.5dl Flora vispiä

150g tummaa suklaata

150g maitosuklaata

150g valkoista suklaata

600g Philadelphia tuorejuustoa

3rkl tomusokeria

6tl vaniljasokeria

9 liivatetta

n. 1½dl vettä

3rkl Van Houten kaakaojauhetta

 

Tee ensin tummakerros: sulata tummasuklaa vesihauteessa. Vaahdota 2.5dl kermaa, sekoita joukkoon 1rkl tomusokeria, 2tl vaniljasokeria ja 200g tuorejuustoa. Lisää joukkoon sulanut suklaa sekä 3rkl kaakaojauhetta. Kiehauta ½dl vettä ja liota 3 liivatetta siihen. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hytymään seuraavan täytekerroksen teon ajaksi. 

Toista samat vaiheet ensin meitosuklaakerroksen ja lopuksi vielä valkosuklaan kanssa. Kaikenkaikkiaan hyytymisajaksi tulee vähintään 4h, mieluusti tietysti kakku saisi kylmässä olla yön yli.

Itselläni tein valkosuklaa kerroksen hieman liian nopeasti, sillä kun lisäsin sen kakun päälle, painui valkosuklaa hieman maitosuklaa kerroksen sisälle. Pinnasta ei siis tullut aivan niin tasainen kuin olin toivonut, mutta toivottavasti tämä työkavereille maistuu.