Tänään on edessä töihinpaluu loman jälkeen ja jo ennen lomaa lupailin työkavereille parua juustokakkua sen kunniaksi tehdä. Niinpä sellaisia sitten eilen syntyi. Ensimmäisenä syntyi kolmen suklaan hyydykekakku jonka alkuperäisen reseptin taisin löytää pullahiiren blogista surffaillessani. Hiukan mittoja muuttelin.
Pohja:
350g kevyt dominoita
75g sulatettua margariinia
Murskaa keksit täytteineen ja sekoita margariinin kanssa. Painele vuoan pohjalle.
Täytteet:
7.5dl Flora vispiä
150g tummaa suklaata
150g maitosuklaata
150g valkoista suklaata
600g Philadelphia tuorejuustoa
3rkl tomusokeria
6tl vaniljasokeria
9 liivatetta
n. 1½dl vettä
3rkl Van Houten kaakaojauhetta
Tee ensin tummakerros: sulata tummasuklaa vesihauteessa. Vaahdota 2.5dl kermaa, sekoita joukkoon 1rkl tomusokeria, 2tl vaniljasokeria ja 200g tuorejuustoa. Lisää joukkoon sulanut suklaa sekä 3rkl kaakaojauhetta. Kiehauta ½dl vettä ja liota 3 liivatetta siihen. Kaada täytteen joukkoon ohuena nauhana jatkuvasti sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta kakku jääkaappiin hytymään seuraavan täytekerroksen teon ajaksi.
Toista samat vaiheet ensin meitosuklaakerroksen ja lopuksi vielä valkosuklaan kanssa. Kaikenkaikkiaan hyytymisajaksi tulee vähintään 4h, mieluusti tietysti kakku saisi kylmässä olla yön yli.
Itselläni tein valkosuklaa kerroksen hieman liian nopeasti, sillä kun lisäsin sen kakun päälle, painui valkosuklaa hieman maitosuklaa kerroksen sisälle. Pinnasta ei siis tullut aivan niin tasainen kuin olin toivonut, mutta toivottavasti tämä työkavereille maistuu.
Kommentit