Huomenna palaa poika mummilasta kotiin ja sen kunniaksi ajattelin hänelle tehdä keksejä... kauraa, ruista ja rusinoita, lyömätön yhdistelmä! Alkuperäinen resepti on the hummingbird bakeryn käsialaa kirjasta Leivonnaisia herkkusuille. Mutta kuten aina, muokkailin reseptiä korvaamalla vaaleaa sokeria muscovadolla ja makeutusaineella ja vehnäjauhoja ruisjauhoilla.

 

 

200g margariinia

1dl muscovadosokeria

3dl makeutusainetta

2 kananmunaa

2tl vanijasokeria

5dl ruisjauhoja

1tl suolaa

1tl ruokasoodaa

1tl kanelia

3dl kaurahiutaleita

150g rusinoita

 

Vatkaa margariini, sokeri ja makeutusaine sähkövatkaimella vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan, muista ottaa vatkaukseen mukaan myös reunoille noussut massa. Sekoita kuivat aineet rusnoita lukuunottamatta keskenään ja lisää ne voi-sokeri-vaahtoon. Vatkaa ainekset kunnolla sekaisin. Sekoita rusinat joukkoon esim. puuhaarukalla.

Taikinasta tulee joko 20 isoa tai reilu 40 pientä vookieta. Itse päädyin jälkimmäisiin kun kerran pienelle pojalle keksejä tein. Otin siis aina n ruokalusikallisen taikinaa, pyörittelin sen palloksi, litistin ja laitoin pellille. Paista uunissa 170 astetta n 10min, isoilla cookieilla paisoaika on n 12min. Uunista otettaessa keksit ovat pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään.

Kaloreita kertyy 75kcal/cookie