Jo pitkään olen halunnut kokeilla perinteistä englantilaista hedelmäkakkua. Ja itkään olen kunnollista reseptiä etsinyt. JA mitä tipahtikaan joulunalla postilaatikkooni? Tietenkin jouluinen paketti SLY:ltani, mukanaan juuri hakemani kaltainen resepti. Niinpä tuumasta toimeen ja kakkua tekemään... Tämä on todellinen aikuisten kakku, ehdottomasti kielletty lapsilta!

 

 

100g punaisia cocktailkirsikoita

1dl kuivattuja viikunoita

1dl kuivattuja aprikooseja

75g korintteja

1dl kuivattuja taateleita

3dl viskiä

200g cashewpähkinöitä

5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

175g voita

2dl muscovadosokeria

2dl sokeria

3 kananmunaa

 

Leikkaa kirsikat neljään osaan, paloittele viikunat, aprikoosit sekä taatelit saksilla pieniksi paloiksi. Laita Korintit sekä paloitellut hedelmät ja kirsikat tiiviiseen astiaan ja kaada viski päälle. Laita maustumaan kylmään yön yli. Viskin osalta päädyin itse bourboniin vaikka kaapista olisi skottilaisiakin löytynyt. Jotenkin vain ajatus liiasta savusuudesta ei tuntunut hyvältä. Niinpä siis maun antajana sai toimia aina yhtä luotettava Jack Daniels.

Valuta hedelmät ja laita liemi talteen. Ota liemestä 1dl erikseen odottaman, tämä osuus käytetään kakun kostuttamiseen. Murskaa pähkinät, sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, hedelmät sekä pahkinät. Vatkaa rasva ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele kananmunat ja lisää keltuaiset yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten. Sekoita jauhoseos sokerivaahtoon vuorotellen hedelmäliemen (n 2dl) kanssa. Vatkaa sitten valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto varovasti käännellen taikinaan.

Voitele n 2litrainen vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 150 astetta, n 2 tuntia. Jäähdytä kakku ja kumoa se. Laita jäätynyt kakku sitten takaisin vuokaan. Pistele kakkuun reikiä puutikulla ja valuta tallessa oleva hedelmäliemi kakkuun. Pakkaa kakku vuokineen tiiviisti folioon ja laita kylmään maustumaan.

 

Kakun nauttiminen omalla vastuulla, en suosittele autoilijoille, sen verran vahvaa kakusta tuli...

Kakkukoristelukurssilla tehty poro sopi tämän kakun kylkeen kuin sarvi päähän, olemuksesta päätellen on nauttinut kakusta palan jos toisenkin...